Σάββατο 4 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χρηματοδότηση ανασκαφικού έργου

Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού, κατέθεσαν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αντώνης Σκυλλάκος, σχετικά με τις ανασκαφές της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ελασσόνας του Νομού Λάρισας.

«Οπως είναι γνωστό» -αναφέρουν οι βουλευτές- «το ανασκαφικό έργο της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην επ. Ελασσόνας του Ν.Λάρισας και συγκεκριμένα σε περιοχές των Δήμων Λιβαδίου και Σαρανταπόρου, όπου υπήρχε η αρχαία Περραιβία, έφερε στο φως πλήθος σημαντικών ευρημάτων, που τα περισσότερα ανήκουν στη μεσοβυζαντινή περίοδο και αποτελούν πηγές πληροφόρησης για την περίοδο αυτή, αλλά και για άλλες ιστορικές περιόδους. Στην εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων των ανασκαφών, που έγινε στη Λάρισα, ο προϊστάμενος της 7ης Εφορείας τόνισε, ότι πρέπει να συνεχιστούν οι ανασκαφές, ώστε η ανακάλυψη και άλλων ευρημάτων, να δώσει καλύτερη πληροφόρηση, αλλά και να κοσμήσει το Αρχαιολογικό - Βυζαντινό Μουσείο της Λάρισας, όταν αυτό λειτουργήσει. Την ίδια άποψη εκφράζει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής, η συμβολή της οποίας στη διευκόλυνση της ανασκαφικής δραστηριότητας υπήρξε σημαντική. Για να συνεχιστεί, όμως, το έργο είναι απαραίτητη η χρηματοδότησή του από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους».

Τέλος οι κομμουνιστές βουλευτές ρωτούν τον υπουργό «εάν θα πάρει μέτρα, ώστε να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο ανασκαφικό έργο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ