Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΣΜΟΒΟΛΕΪ 2002
Στο έβδομο σκαλί του Κόσμου

Εντυπωσιακές ήταν οι εμφανίσεις της Εθνικής μας στην Αργεντινή

Sportidea

Εντυπωσιακές ήταν οι εμφανίσεις της Εθνικής μας στην Αργεντινή
Στα γήπεδα της Αργεντινής το ελληνικό βόλεϊ πιστοποίησε, για άλλη μια φορά, το γεγονός ότι δικαίως συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις του χώρου. Στο Κοσμοβόλεϊ που διεξάχθηκε στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 7η θέση, επικρατώντας στον καθοριστικό αγώνα κατάταξης, της Πορτογαλίας με 3-2 σετ. Πριν από αυτό είχε μεσολαβήσει η σπουδαίας σημασίας νίκη επί της Κούβας, στη φάση των ομίλων με 3-0 όπου, σε συνδυασμό με τα δυο σετ που πήρε στην ήττα με 3-2 από την Τσεχία, η Εθνική μας προκρίθηκε. Σημειώνεται ότι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης η χώρα μας ηττήθηκε από την Ολλανδία με 3-0. Από κει και πέρα ήρθε άλλη μια σημαντική νίκη για το συγκρότημα του Στέλιου Προυσαλίκα επί της Κίνας με 3-0, που έδωσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Εκεί, με δεδομένο και την κούραση των παικτών, ακολούθησε η ήττα από τη Ρωσία (3-0) και μετέπειτα η ήττα από τους οικοδεσπότες Αργεντίνους με το ίδιο σκορ.

Στην ίδια διοργάνωση, πρωταθλήτρια Κόσμου αναδείχτηκε η Βραζιλία, που σε ένα συγκλονιστικό τελικό επικράτησε της Ρωσίας με 3-1. Η κατάταξη της πρώτης δεκάδας ήταν: 1. Βραζιλία 2. Ρωσία 3. Γαλλία 4. Γιουγκοσλαβία 5. Ιταλία 6. Αργεντινή 7. ΕΛΛΑΔΑ 8. Πορτογαλία 9. Ιαπωνία 10. Ολλανδία.

Η Εθνική Ανδρών συμμετείχε και στο Γουόρλντ Λιγκ, όπου κατέλαβε την ένατη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Αξιόλογη εμφάνιση είχαμε όμως και για την εθνική γυναικών που στην «παρθενική» της εμφάνιση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, πήρε την 10η θέση έχοντας στο ενεργητικό της 4 νίκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ