Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Αλλοι έξι αρχίζουν απεργία πείνας

Σε απεργία πείνας κατεβαίνουν από σήμερα άλλοι έξι κρατούμενοι που φέρονται ως μέλη της «17 Νοέμβρη», ως εκδήλωση συμπαράστασης στην Αγγ. Σωτηροπούλου, η οποία βρίσκεται σε απεργία πείνας για 9η μέρα. Πρόκειται για τους Αλ. Γιωτόπουλο, Δ. Κουφοντίνα, Γ. Σερίφη, Θ. Ψαραδέλη, Β. Τζωρτζάτο και Ν. Παπαναστασίου, που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού. Να υπενθυμίσουμε ότι το Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού απέρριψε το αίτημα της Α. Σωτηροπούλου για να αρθεί το ειδικό καθεστώς κράτησης και να ισχύσουν οι ίδιες συνθήκες με τις άλλες κρατούμενες. Της επέτρεψε μόνο να βλέπει το γιο της μισή ώρα τη βδομάδα, σε ειδικό χώρο, χωρίς την παρουσία των σωφρονιστικών υπαλλήλων και χωρίς το διαχωριστικό τζάμι.

Στο μεταξύ, όσο πλησιάζει ο χρόνος που θα διεξαχθεί η δίκη θα πληθαίνουν οι δικονομικές ενστάσεις των κατηγορουμένων. Χτες ο Ι. Σταμούλης, συνήγορος των Ηρ. Κωστάρη, Κ. Καρατσώλη και Π. Σερίφη, κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του εισαγγελέα εφετών Κ. Καρούτσου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει θέμα μεροληψίας, επειδή στο παρελθόν είχε καταθέσει πόρισμα για την τρομοκρατία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Τέλος, στο αίτημα των Γ. Σερίφη, Θ. Ψαραδέλη και Α. Σωτηροπούλου για αποφυλάκισή τους για λόγους υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος εισαγγελέας πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών να απορριφθεί το αίτημα των κατηγορουμένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ