Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποφασισμένοι να υπερκαλύψουν το πλάνο τους

Με αισιοδοξία και παρά τις αδυναμίες που σημειώθηκαν στο ξεκίνημα συνεχίζουν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης οι κομμουνιστές του Ηρακλείου Κρήτης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ανταπόκριση).--

Η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, βρίσκεται ήδη στην τρίτη βδομάδα διεξαγωγής της.

Οι κομμουνιστές σε όλη τη χώρα δίνουν τη μάχη αυτή, έχοντας στο μυαλό τους, πρώτα και κύρια, την ανάγκη να ξεπεραστούν αδυναμίες στη δράση και στην εκπλήρωση των πολιτικών στόχων που έχει καθορίσει το Κόμμα μας μπροστά στην Οικονομική Εξόρμηση.

Σε αυτή την προσπάθεια, με σοβαρές αδυναμίες στο σχεδιασμό για την εκπλήρωση των στόχων, αλλά και τεράστιες δυνατότητες όχι μόνο να πιαστούν τα πλάνα, αλλά και να υπερκαλυφθούν, έχουν ενταχθεί και οι Κομματικές Οργανώσεις του Νομού Ηρακλείου, που βρίσκονται στο 20% του πλάνου τους, όπως τονίζει στο «Ριζοσπάστη», ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Δημήτρης Βρύσαλης.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι βρισκόμαστε πίσω από τις δυνατότητες και τις ανάγκες του Κόμματός μας, τον κύριο στόχο αυτής της Οικονομικής Εξόρμησης, που είναι η βελτίωση και η συνέχιση της πάλης του Κόμματος, με τη συγκέντρωση των βασικών και απαραίτητων οικονομικών, αφού έχουμε συγκεντρώσει μόλις το 20% του πλάνου μας.

Δείκτης αντίστοιχα και της αδυναμίας μας να έρθουμε κοντά στον οργανωτικό στόχο, που είναι η ανάπτυξη σταθερών και μόνιμων δεσμών κάθε ΚΟΒ με τους εργαζόμενους στο χώρο ευθύνης τους, τους οπαδούς και φίλους του Κόμματος, στη βάση καθημερινής επαφής και ενημέρωσής τους για τις θέσεις μας και τη δουλιά μας στο κίνημα, τα προβλήματα και τις αδυναμίες, τις σκέψεις τους για το πώς οι ίδιοι βλέπουν να δίνονται λύσεις.

Οι Κομματικές Οργανώσεις στην περιοχή μας δεν κατάφεραν έγκαιρα να οργανώσουν και να σχεδιάσουν αυτή τη μάχη.

Το πρώτο και κύριο που έλειψε στη διάρκεια αυτής της προετοιμασίας ήταν η καλή συζήτηση, η συμβολή των ίδιων των κομματικών μελών στη διαμόρφωση των πλάνων, ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση σε αυτή την προσπάθεια φίλων και οπαδών του Κόμματος.

Λίγες ήταν οι περιπτώσεις συντρόφων που έφτιαξαν το δικό τους προσωπικό κατάλογο έγκαιρα, έτσι ώστε να απευθυνθούν στους εργαζόμενους χωρίς καθυστερήσεις και δισταγμούς.

Παρά τα προβλήματα, όμως, και τις αδυναμίες, υπάρχουν και θετικά παραδείγματα και εμπειρίες που δείχνουν ότι εκεί που τα στελέχη μαζί με τις Κομματικές Οργανώσεις έδειξαν επιμονή και αποφασιστικότητα τα αποτελέσματα ήταν τελείως διαφορετικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Αχτίδα της Πόλης, που έγκαιρα συγκρότησε το μηχανισμό της, συζήτησε στις ΚΟΒ τη σημασία αυτής εξόρμησης και σχεδίασε τη δουλιά της στη βάση πλατιού ανοίγματος σε χώρους δουλιάς, αλλά και ανθρώπων που βρεθήκαμε μαζί το προηγούμενο διάστημα σε αγώνες, φθάνοντας μέχρι σήμερα να έχει καλύψει πάνω από το 25% του πλάνου της.

Σημαντική είναι και η ανταπόκριση του κόσμου, όταν θαρρετά και χωρίς δισταγμό του απευθυνθήκαμε ζητώντας του να ενισχύσει το ΚΚΕ και συζητώντας μαζί του.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να κρατήσουμε και βγαίνει και μέσα από την εμπειρία, είναι ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες και περιθώρια και χρειάζεται άμεσα να δούμε πώς θα πάμε να δώσουμε πιο ολοκληρωμένα τη μάχη αυτή που μας καλεί το Κόμμα μας για την ενίσχυση της δράσης και λειτουργίας του, των σταθερών και μόνιμων δεσμών του με την εργατική τάξη και το λαό».

Συνεχίζοντας ο Δημήτρης Βρύσαλης προσθέτει ότι «οι κομμουνιστές του νομού είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την κάλυψη και υπερκάλυψη του πλάνου τους, ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων και της προσφοράς κάθε κομματικού μέλους σε αυτή τη μάχη, φθάνοντας σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους με το κουπόνι.

Με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε αυτή η Οικονομική Εξόρμηση να γίνει υπόθεση όλων των κομματικών μελών, όλων των εργαζομένων, για τη στήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας και δράσης του Κόμματός μας, στον καθημερινό αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ενας αγώνας που επιβάλλεται να δυναμώσει μπροστά στην οξυμένη επίθεση που δέχεται το Κόμμα μας από τον ιμπεριαλισμό και τους υπηρέτες του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με έγκαιρη προετοιμασία, αποφασιστικότητα και έμπνευση από την πάλη για τη νέα κοινωνία(2015-12-13 00:00:00.0)
Κουπόνι και ψηφοδέλτιο πάνε μαζί(2010-10-23 00:00:00.0)
Με αποφασιστικά βήματα από την πρώτη ώρα(2009-11-28 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα στη μάχη της κάλυψης(2005-12-16 00:00:00.0)
Ενταση των προσπαθειών για υπερκάλυψη του πλάνου(2003-12-04 00:00:00.0)
Στόχος να διατηρηθεί στην πρώτη θέση(2002-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ