Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολομέλεια εισαγγελέων για τη διαφθορά

Εκτακτη Ολομέλεια των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου συγκαλεί ο εισαγγελέας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Ε. Κρουσταλλάκης, με αποκλειστικό αντικείμενο την ...πάταξη της διαφθοράς.

Τη σύγκληση της Ολομέλειας είχαν ζητήσει προηγούμενα, με έγγραφό τους, 12 αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Κ. Σκανδαλίδη για άμεση εισαγγελική παρέμβαση για έξι σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς και τέσσερις μέρες μετά την ομιλία του Ε. Κρουσταλλάκη στην ετήσια Συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων, όπου μιλούσε για εκτεταμένη διαφθορά στις δημόσιες υπηρεσίες, φακελάκια, «γρηγορόσημο» κλπ.

Βέβαια, θετική κρίνεται η παρέμβαση των εισαγγελικών λειτουργών για το θέμα της διαφθοράς, αλλά έχουμε αρκετές φορές που παρεμφερείς υποθέσεις μετά από δικαστικές έρευνες, τελικά, οδηγήθηκαν στο αρχείο. Οσον αφορά στην προτροπή του υπουργού Κ. Σκανδαλίδη, που διεκδικεί και ρόλο τιμητή, η παρέμβασή του μάλλον είναι υποκριτική, καθώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται τα μέγιστα για τη διαφθορά που επικρατεί σήμερα σε όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Στο έγγραφό τους, οι 12 αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κάνουν μνεία και στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που φέρνει την Ελλάδα να κατέχει πρωτεύοντα ρόλο στο θέμα της διαφθοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ