Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κορεσμένη η χωματερή στα Α. Λιόσια

Σοβαρά προβλήματα εγκυμονεί η λειτουργία της χωματερής στα Ανω Λιόσια, καθώς οι χώροι υποδοχής και ταφής των απορριμμάτων περιορίζονται ασφυκτικά. Την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, η οποία έχει καθυστερήσει την επέκταση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Η σχετική έγκριση εκκρεμεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως τα σκουπίδια σχηματίζουν πλέον όγκους στη χωματερή σε πολύ μεγάλο ύψος που φτάνει μέχρι και τα 200 μέτρα, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις να σκαρφαλώνουν πάνω τους. Αρκεί να πούμε ότι καθημερινά η χωματερή δέχεται 5.000 τόνους σκουπιδιών.

Μάλιστα, την Τρίτη, σημειώθηκε ανάφλεξη σε ένα σημείο και χρειάστηκαν περίπου 24 ώρες για να σβήσει η φωτιά, αλλά και η συνδρομή των απορριμματοφόρων, τα οποία μετέφεραν μπάζα για να καλύψουν τα φλεγόμενα σκουπίδια. Πρόβλημα δημιούργησαν και οι πρόσφατες βροχοπτώσεις, αφού η λάσπη έφτανε μέχρι και το μισό μέτρο, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να προσεγγίζουν με δυσκολία το χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ