Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναγορεύουν σε «παράγοντα» τον Γλίξμπουργκ

Σε παράγοντα της πολιτικής ζωής, με λόγο και ρόλο, επιχειρούν να αναγορεύσουν κυβέρνηση και ΜΜΕ τον Κ. Γλίξμπουργκ, συνεχίζοντας την επιχείρηση αξιοποίησής του για την επίτευξη συγκεκριμένων πολιτικών στόχων.

Ενθαρρημένος από τη μεγαλειώδη προβολή της συνέντευξης Τύπου την περασμένη βδομάδα, ο έκπτωτος μονάρχης επανήλθε βάζοντας ευθέως θέμα αναθεώρησης του Συντάγματος με στόχο να αποκτήσει «ρυθμιστικό ρόλο» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Θα προτιμούσε ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από το λαό και να έχει ορισμένα - όχι πολλά - δικαιώματα, για να μην υπάρχει ισχύς στον πρωθυπουργό», είπε σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής», η οποία έτυχε βέβαια ιδιαίτερης προβολής από τα κανάλια. Παρ' όλα αυτά ισχυρίστηκε ότι δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους Κ. Σημίτη («έχει πετύχει πολλά πράγματα στον οικονομικό τομέα») και Γ. Παπανδρέου («θαυμάζω την προσπάθεια που κάνει για τη χώρα μας»), ενώ έβαλε και τη μάσκα του «φίλου του λαού», εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για τους συνταξιούχους κ.ο.κ.

Στο πλευρό της κυβέρνησης τάχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκειας της δεξίωσης στο προεδρικό μέγαρο για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, είπε απευθυνόμενος στον κυβερνητικό εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπα: «Ορθώς του τα είπατε. Αν θέλει να έρθει ως αλλοδαπός ας έρθει. Αλλιώς θα πρέπει να κινηθεί σύμφωνα με το νόμο».

Πανομοιότυπες θέσεις με αυτές του πατέρα της εξέφρασε η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία μιλώντας χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Μέγκα, δικαιολόγησε την παρέμβασή του και στο ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος λέγοντας ότι "οι πολίτες, όποιοι και αν είναι αυτοί, οφείλουν να έχουν άποψη". Μάλιστα σημείωσε ότι παρόμοιες απόψεις που είχαν ακουστεί και στη συζήτηση κατά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος είχαν συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά στα γκάλοπ. Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις του τέως να κάνει κόμμα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ