Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Τελευταία ευκαιρία

Την τελευταία ευκαιρία να κοιτάξουν στα... ίσια την πρόκριση έχουν σήμερα ΑΕΚ και Ολυμπιακός

Sportidea

Την τελευταία ευκαιρία να κοιτάξουν στα... ίσια την πρόκριση έχουν σήμερα ΑΕΚ και Ολυμπιακός
To χαρακτήρα του οριακού προσλαμβάνουν για τις ελληνικές ομάδες οι δυο σημερινές κόντρες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού με αντιπάλους την Μπενετόν Τρεβίζο και τη Βίρτους Μπολόνια αντίστοιχα. Και για τους δυο εκπροσώπους μας έστω και εάν έχουν διαφορετικούς λόγους να θέλουν τη νίκη, τα περιθώρια απωλειών τους είναι μικρά, ιδιαίτερα στις έδρες τους.

ΑΕΚ - ΜΠΕΝΕΤΟΝ (Λαμία 21.30)

Αν η νίκη μέσα στην Πόλη επί της Εφές συντήρησε τις όποιες ελπίδες έχει η ΑΕΚ για πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα ο σημερινός αγώνας κόντρα στους Ιταλούς είναι μία τελευταία ευκαιρία για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα. Αν η Ενωση κερδίσει τους πρωταθλητές Ιταλίας, τότε μπορεί να ελπίζει ότι με το τέλος και του δεύτερου γύρου θα εξασφαλίσει μία θέση στην προνομιούχο πρώτη πεντάδα του Α΄ ομίλου, άλλωστε η απόσταση που τη χωρίζει από την πέμπτη θέση είναι δύο νίκες. Σε διαφορετική περίπτωση το όνειρο ουσιαστικά θα εξανεμιστεί. Ο Ντράγκαν Σάκοτα δηλώνει αισιόδοξος και στηρίζεται κυρίως στο γεγονός ότι η ομάδα του είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με αυτή πριν τη διακοπή της διοργάνωσης. Ο Ντικούδης αν και όχι απόλυτα έτοιμος θα κάνει την επανεμφάνισή του, ενώ ο Σέρβος τεχνικός περιμένει περισσότερα απ' ό,τι την Κυριακή κόντρα στον Ηρακλή και από τους νέους παίκτες, Γούντμπερι και Γεστρατίγεβιτς. Πάντως τα προβλήματα δε λείπουν, αφού ο Μιχάλης Κακιούζης πονάει στους κοιλιακούς και δεν προπονήθηκε μες στη βδομάδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

(21.00 «Πόλις TV»)

Αλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης δε χωράει για τον Ολυμπιακό. Αλλωστε αυτό τόνισε και ο Λευτέρης Σούμποτιτς αναφερόμενος στον αγώνα. «Πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε την Μπολόνια, για να μείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης». Βλέπετε, αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί σήμερα, στον Κορυδαλλό, χάνει τοι μεγαλύτερο μέρος των ελπίδων του για να βρίσκεται στους «16» της διοργάνωσης. «Ισως να είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που δίνουμε φέτος. Εχουμε χάσει ήδη δυο παιχνίδια στο γήπεδό μας και δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη ήττα. Η Βίρτους είναι μεγάλη ομάδα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι σιγά - σιγά βρίσκουμε το δρόμο μας. Θέλουμε καθαρό μυαλό και πάθος. Οι παίκτες μου το έχουν καταλάβει, και το έχουν συζητήσει και μεταξύ τους, και πιστεύω ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού. Το μήνυμα του παιχνιδιού φαίνεται να αντιλαμβάνεται και ο κόσμος, που όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι περισσότερος από κάθε άλλη φορά φέτος στο κλειστό του Κορυδαλλού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ