Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Μαύρη λίστα, από την ΕΕ

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσε το πετρελαιοφόρο «Πρεστίζ», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε λίστα με 66 πλοία, τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα στο να προσεγγίζουν τις ευρωπαϊκές ακτές. Τα πλοία, που βρίσκονται στη μαύρη λίστα της ΕΕ, στην πλειοψηφία τους είναι φορτηγά και δεξαμενόπλοια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επίμαχα πλοία ταξιδεύουν με σημαίες 13 χωρών, περίπου, μεταξύ των οποίων της Τουρκίας και κρατών της Καραϊβικής. Η ΕΕ, δήλωσε ότι η λίστα αυτή είναι μόνο η αρχή, ενώ αναμένονται και άλλα μέτρα προστασίας.

Παράλληλα, οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Γαλλίας, αποφάσισαν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα ξένα καράβια, που βρίσκονται στα λιμάνια τους, δηλώνοντας ότι αν κριθούν ακατάλληλα, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα χωρικά τους ύδατα. Σε ανάλογες ενέργειες, προχώρησαν και η Πορτογαλία και η Ιταλία.

Θύματα του ναυαγίου και οι ψαράδες στην περιοχή της Γαλλικίας, που καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες να περιορίσουν την πετρελαιοκηλίδα, χρησιμοποιώντας, όποια μέσα διαθέτουν, ενώ πολλά είδη απειλούνται εξαιτίας της μόλυνσης...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ