Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ
Σημαντικές παρουσίες

Η αφίσα της 1ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Camera Ζιζάνιο», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ
Η αφίσα της 1ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Camera Ζιζάνιο», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ
Ξεκίνησε την Κυριακή το επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους με τις ταινίες μικρού μήκους «Το κατώι» του Μπ. Αλιμάνι (Αλβανία), «Ο χαρταετός» της Π. Γκονζάλες (Βενεζουέλα) και τη μεγάλου μήκους ταινία «Τα αόρατα παιδιά» του Λ. Ντ. Ναράνιο (Κολομβία - Βενεζουέλα). Το πρόγραμμα συνεχίστηκε χθες με προβολές από Ιράν, Βραζιλία και Καναδά, ενώ ξεκινούν και οι προβολές του Πανοράματος Ελληνικών Σπουδαστικών Ταινιών.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο θέατρο «Απόλλων» του Πύργου με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων του διεθνούς κινηματογράφου, που απαρτίζουν την κριτική επιτροπή του διαγωνιστικού προγράμματος.

Πρόκειται για δημιουργούς με σημαντικό έργο, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται τα παιδιά και οι νέοι. Την επιτροπή αποτελούν: ο Δανός, Γιάνικ Χάστρουπ, από τους σημαντικότερους στον κόσμο δημιουργούς ταινιών κινουμένων σχεδίων, στο έργο του οποίου θα γίνει αφιέρωμα στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του φεστιβάλ. Ο Σουηδός, Κρίστερ Σέλστρομ, ο οποίος εκτός από σκηνοθέτης είναι και παιδαγωγός. Ο Γερμανός, Ράινχολντ Σέφελ, διοικητικός διευθυντής της Γερμανικής Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών για Παιδιά και Νέους. Η Γαλλίδα, Μισέλ Ιμπέρ, η οποία, εκτός των άλλων, διδάσκει κινηματογράφο στην Πανεπιστημιακή Ενωση του Neuilly sur Seine, είναι υπεύθυνη διδασκαλίας στο τμήμα κινηματογράφου του Πανεπιστημίου Paris VII και στο Πανεπιστήμιο της Ορλεάνης. Ο Λεωνίδας Βαρδαρός, ηθοποιός και σκηνοθέτης, είναι η ελληνική παρουσία στη σύνθεση της επιτροπής.

Βέβαια, η τελετή «σφραγίστηκε» με την παρουσία των παιδιών της Παλαιστίνης, των τιμώμενων προσώπων του φετινού Φεστιβάλ, στις παράλληλες εκδηλώσεις του οποίου περιλαμβάνεται σχετικό κινηματογραφικό αφιέρωμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ