Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στον Ταρκόφσκι

Διεθνές συμπόσιο για το μεγάλο Σοβιετικό σκηνοθέτη, Αντρέι Ταρκόφσκι, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 6-8/12, με αφορμή τα 70 χρόνια από τη γέννησή του.

Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο και θα πλαισιωθεί με έκθεση φωτογραφίας, σχεδίων, αφίσας και κοστουμιών από τις ταινίες του σκηνοθέτη, οπτικοακουστικό υλικό και άλλα ντοκουμέντα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά εκτός Ρωσίας.

Διοργανωτές του συμποσίου είναι το Ιδρυμα Ταρκόφσκι της Μόσχας, το Βυζαντινό Μουσείο και οι Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού, ενώ υποστηρίζεται από την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, από τις 6-12/12, στον κινηματογράφο «ΑΣΤΡΟΝ» θα προβληθούν όλες οι ταινίες του δημιουργού, συμπεριλαμβανομένης και της ταινίας που αποτέλεσε τη διπλωματική του εργασία, με τίτλο «Ο οδοστρωτήρας και το βιολί». Οι ταινίες είναι προσφορά του θρυλικού ρωσικού στούντιο «Μόσχφιλμ», το οποίο, ας σημειωθεί, αντιμετωπίζει ζωτικά προβλήματα στη μετασοβιετική εποχή του.

Ευχόμαστε, το θέμα του συμποσίου, «Αντρέι Ταρκόφσκι: ο Ανθρωπος, η Φύση, ο Θεός», να μην επιβάλει, κατά τις εργασίες, μια οπτική ιδεολογικής σκοπιμότητας...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ