Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Σε αποθήκη εκκλησίας το Ειδικό Σχολείο!

Σε ανήλιαγη αποθήκη παρακείμενης εκκλησίας με σκεπή από αμίαντο και δίπλα σε τουαλέτες, κάνουν μάθημα τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Ορεστιάδας. Σ' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση έχουν καταδικάσει τους μαθητές και την ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας οι προϋπολογισμοί λιτότητας των κυβερνήσεων του δικομματισμού και η αδιαφορία των τοπικών παραγόντων.

Το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια, με σκοπό να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μια κατηγορία παιδιών με αυξημένες ανάγκες. Στην αρχή, φιλοξενήθηκε ή, ακριβέστερα, στριμώχτηκε στο κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου με αίθουσες στους διαδρόμους, χωρισμένες με νοβοπάν. Οι υπεύθυνοι είπαν τότε ότι η διευθέτηση αυτή ήταν «προσωρινή». Τα χρόνια όμως πέρασαν, οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν και τίποτα δε φαίνεται στον ορίζοντα που να δείχνει ότι το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας θα αποκτήσει δικό του κτίριο με εγκαταστάσεις και υποδομές, που να εξυπηρετούν επαρκώς τις ανάγκες των παιδιών αυτών.

Φέτος, μάλιστα, τα πράγματα χειροτέρεψαν. Οι ανάγκες του 3ου Δημοτικού και του Ειδικού Σχολείου αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα οι αίθουσες να μην επαρκούν και έτσι από τον Οκτώβρη μετατράπηκε σε αίθουσα διδασκαλίας μια ανήλιαγη αποθήκη παρακείμενης εκκλησίας, που βρίσκεται δίπλα σε τουαλέτες! Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται παιδιά με αυξημένες ανάγκες!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, της Νομαρχίας, αλλά και του Δήμου είναι τεράστιες για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, επισημαίνει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών», τη στιγμή μάλιστα, όπως τονίζει η ανακοίνωση, «που δαπανούν μεγάλα ποσά για φιέστες, για έργα βιτρίνας, για ψηφοθηρικούς σκοπούς».

Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών» θεωρεί την κατάσταση αυτή ντροπή για τον πολιτισμό μας. Καλεί τον υπουργό Παιδείας, το νομάρχη Εβρου και τον δήμαρχο Ορεστιάδας, να αντιμετωπίσουν το θέμα εδώ και τώρα με περισσότερη ευαισθησία. Καλεί ακόμα τους εμπλεκόμενους φορείς της Ορεστιάδας να απαντήσουν στην αναλγησία των κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας και των τοπικών παραγόντων, αγωνιστικά, και να διεκδικήσουν άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια, για να δοθεί η οριστική και αρμόζουσα λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούν καινούρια σχολεία στη Νέα Αλικαρνασσό(2019-10-18 00:00:00.0)
Στα όριά τους όλες οι δομές(2013-09-14 00:00:00.0)
Η εγκατάλειψη είναι το όχημα για την ιδιωτικοποίησή της(2012-12-11 00:00:00.0)
Δυναμική απάντηση στον εμπαιγμό(2000-04-06 00:00:00.0)
"Ελληνοχριστιανικές" καφετέριες(1998-09-03 00:00:00.0)
Κατάληψη σε συγκρότημα πέντε σχολείων(1997-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ