Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Στα όριά τους όλες οι δομές

Τη Δευτέρα, στις 12:30 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει με ακόμη χειρότερους όρους για χιλιάδες παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειές τους. Μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες/Ιδρύματα/Σχολεία Ειδικής Αγωγής προγραμματίζουν κινητοποίηση τη Δευτέρα, στις 12:30 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας. Η κατάσταση είναι τραγική σε όλη την Ελλάδα κι ενδεικτικά αναφέρουμε:

Στο 1ο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Πυλαίας ΠΕ Θεσσαλονίκης από τους 25 εκπαιδευτικούς που απαιτούνται ως ελάχιστος αριθμός για την οριακή λειτουργία του σχολείου έχουν τοποθετηθεί μόνο 11. Εξίσου σοβαρές είναι οι ελλείψεις και στο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, αφού αν δεν καλυφθούν άμεσα οι 3 κενές θέσεις της ειδικότητας, τα παιδιά με βαριές αναπηρίες θα παραμείνουν σπίτια τους.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω ελλείψεων είναι από τα 54 παιδιά που είναι εγγεγραμμένα, μόνο τα 14 μπορούν να φοιτήσουν. Τα υπόλοιπα παιδιά δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνα τους και τα 20 απ' αυτά είναι σε βαριά κατάσταση σε αναπηρικά αμαξίδια. Να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια γινόταν επιλογή των πιο λειτουργικών παιδιών και στη συνέχεια όταν λυνόταν το θέμα του προσωπικού, μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, φοιτούσαν και οι υπόλοιποι.

Την ίδια στιγμή στον Εβρο, η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί την ανέγερση ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου στην Ορεστιάδα. Οπως καταγγέλλει, το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας και οι 24 μαθητές του, στεγάζονται σε ενοικιαζόμενες ακατάλληλες αίθουσες στην είσοδο παλαιού κτιρίου. Η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει και τις ευθύνες του Δήμου σημειώνοντας ότι «ενώ υπάρχουν πολύ καλύτερες και οικονομικότερες επιλογές από την σημερινή, π.χ η μεταφορά του Ειδικού σχολείου στο σχολείο του Νεοχωρίου, αδιαφορεί και δεν τις υλοποιεί».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ