Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Με χρέη, χωρίς να χρωστούν

Χρεωμένοι χωρίς να χρωστούν είναι 50 εργαζόμενοι του Δήμου Τρικάλων με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Οι 50 εργαζόμενοι του δήμου, που είχαν πάρει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έκπληκτοι ενημερώθηκαν ότι εδώ και πολλούς μήνες, αν και η οικονομική υπηρεσία του δήμου παρακρατούσε από το μισθό τους το ποσό της δόσης που αντιστοιχούσε στον καθένα για την αποπληρωμή των δανείων, τα χρήματά τους δεν πήγαιναν στο ταμείο, αλλά τα κρατούσε ο δήμος. Η διαπίστωση έγινε όταν κάποιοι από τους εργαζόμενους που πήραν δάνειο, πήγαν να πάρουν χαρτί από την Εφορία για τη διεκπεραίωση διάφορων υποθέσεών τους, αλλά αυτό δεν τους δόθηκε επειδή έχουν χρέη. Το συνολικό ποσό των χρεών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ανέρχεται περίπου στα 35 εκατομμύρια δραχμές.

Ομως, στο Δήμο Τρικάλων δεν παρακρατούνται χρήματα των εργαζομένων μόνο για την εξόφληση των δανείων τους, αλλά και οι ασφαλιστικές οφειλές τους, τις οποίες καταβάλουν, χωρίς, όμως, αυτές να φτάνουν στο ασφαλιστικό τους ταμείο, το ΤΥΔΚΥ και οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 200 εκατομμυρίων δραχμών!

Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο Β. Μπαλαμώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Τρικάλων, η διοίκηση του Συλλόγου είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Τρικάλων Ι. Μάνη, ο οποίος δεν έδωσε καμία εξήγηση για τους λόγους που δεν καταβάλλονται τα χρήματα των εργαζομένων τόσο για την εξόφληση των δανείων τους, όσο και στο ασφαλιστικό τους ταμείο και είπε πως θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα συζητηθεί η πρόταση να πάρει ο δήμος δάνειο ύψους 500 εκατομμυρίων δραχμών ώστε να τακτοποιηθεί το θέμα...

Ο Β. Μπαλαμώτης, επισημαίνει δε, ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου Τρικάλων είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα.

Σήμερα, στις 9 π.μ., η διοίκηση του Συλλόγου θα συναντηθεί με το δήμαρχο Τρικάλων Γ. Σπαθή, ενώ στη 1 μ.μ. συγκαλεί σύσκεψη εργαζομένων του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ