Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπεύθυνη ψήφος για το Λαϊκό Μέτωπο

«Αυτό που θα ψηφίσουμε θα βαρύνει για τις επόμενες δεκαετίες, γιατί οι αποφάσεις που παίρνονται, σήμερα, έχουν δραματικές επιπτώσεις και λειτουργούν σε βάθος χρόνου. Και αν η ψήφος δεν είναι για την ενίσχυση του ΚΚΕ, τότε, π.χ., αν αναλογιστούμε ότι πάνε για κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά. Ο λαός πρέπει να κάνει ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, τώρα, αν θέλει ν' αλλάξει η ζωή του, η κατάσταση προς το καλύτερο».

Αυτά υπογράμμισε, το Σάββατο το απόγευμα, μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων, οπαδών, στους κομμουνιστές της Καλαμάτας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, παίρνοντας αφορμή και από την επισήμανση του Γραμματέα της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ Δ. Τζαβάρα, ο οποίος ανοίγοντας τη συζήτηση, είπε: «Υπάρχει βεβαιότητα για τη δυνατότητα, όχι μόνο πανελλαδικά, αλλά και στη Μεσσηνία, να φθάσουμε και ξεπεράσουμε το ποσοστό των ευρωεκλογών. Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Εχουμε καλύτερη από πριν συσπείρωση των κομμουνιστών, συστράτευση πολλών αγωνιστών που είχαν διακόψει τις σχέσεις τους μαζί μας, αλλά και άλλων πολλών αγωνιστών που προέρχονται από άλλους χώρους και συστρατεύονται τώρα μαζί μας».

«Τα κόμματα του δικομματισμού, η κυβέρνηση και η ΝΔ σκέφτονται συνολικά το σύστημα, σκέφτονται ταξικά. Παλεύουν ποιο να είναι στην κυβέρνηση, πρώτο κόμμα, αλλά ενδιαφέρονται και να μην αδυνατίσει ο δικομματισμός, αφού θέλουν την ίδια πολιτική υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου να στηρίξουν. Και θέλουν μεγάλο ποσοστό, μαζί να συγκεντρώσουν πάνω από 80%, για να υποστηρίζουν, μετά, πως, τάχα, ο λαός εγκρίνει την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Γι' αυτό εμείς, υπογράμμισε η Α. Παπαρήγα, λέμε ο λαός που αγωνίζεται ενάντια στην καταστροφική αυτή πολιτική, να τους μειώσει, να αδυνατίσουν και οι δύο, και, ταυτόχρονα, να ενισχύσει το ΚΚΕ. Εμείς δεν το βλέπουμε αυτό μόνο σαν ένα εκλογικό στόχο αλλά θέλουμε ισχυροποίηση του ΚΚΕ για το Μέτωπο το λαϊκό. Για μια μεγάλη συμμαχία των λαϊκών δυνάμεων με όρους λαϊκού κινήματος, που θα αντεπιτίθεται και θα διεκδικήσει ρήξη με τις πολιτικές αυτές, θα διεκδικήσει την εξουσία για να εφαρμόσει φιλολαϊκές πολιτικές».

Αναπτύσσοντας παρακάτω την πρόταση του ΚΚΕ, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε: «Οσα προτείνουμε είναι ρεαλιστικά γιατί συμφέρουν το λαό. Είναι ρεαλιστικό να σταματήσει ο κατήφορος με τα ξεπουλήματα και την αντιλαϊκή πολιτική και να διεκδικήσουμε φιλολαϊκές λύσεις. Η πρότασή μας είναι δύσκολη απλώς, γιατί δεν υπάρχουν οι συσχετισμοί και παλεύουμε να τους αλλάξουμε. Αυτό θα προωθηθεί με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που θα είναι ένα βήμα για να γίνουν, αύριο, μεγαλύτερα βήματα. Γι' αυτό πρέπει να αδυνατίσουν τα κόμματα του δικομματισμού, να μην μπορούν, να δυσκολευτούν να φτιάξουν κυβέρνηση - και σ' αυτό δυστυχώς ενισχύουν το ΔΗΚΚΙ και ο ΣΥΝ. Θέλουμε να έχουν λιγότερη νομιμοποίηση για την αντιλαϊκή πολιτική τους και να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση με ισχυρό ΚΚΕ. Κάτι που θα επιδρά θετικά και σε ανθρώπους και δυνάμεις που ταλαντεύονται, να ξεκαθαρίσουν υπέρ των λαϊκών συμφερόντων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ