Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αύξηση εκδηλώσεων και εσόδων

Περισσότεροι από 270.000 οι θεατές. Εσοδα από τα εισιτήρια (Ηρώδειο - Επίδαυρος - Μουσικός Ιούλιος) άνω των 3,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά έσοδα από τις δραστηριότητές του άνω των 4 εκατ. ευρώ. Αυτά είναι τα στοιχεία του απολογισμού που έδωσε στη δημοσιότητα το Ελληνικό Φεστιβάλ.

Μεταξύ των θετικών στοιχείων που επικαλείται το Ελληνικό Φεστιβάλ είναι και τα εξής: προσκάλεσε και το 2002 στo Φεστιβάλ Αθηνών, Επιδαυρίων και το Μουσικό Ιούλιο, ξένους δημοσιογράφους και κριτικούς, οι οποίοι έγραψαν εκτενείς ανταποκρίσεις και κατέγραψαν με τα φωτεινότερα χρώματα τις εντυπώσεις τους σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοπεδία των χωρών τους. Συνεχίζοντας τη διάδοση του προγράμματός του, κυκλοφόρησε και έστειλε έγκαιρα τα έντυπά του (ελληνικά-αγγλικά) με όλες τις πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του σε αρμόδιους πολιτιστικούς και τουριστικούς οργανισμούς και φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην ελληνική και την αγγλική κυκλοφόρησε ο τόμος με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών, των Επιδαυρίων και του Μουσικού Ιουλίου, με πλήρη στοιχεία για τους δημιουργούς, τα έργα, τους ερμηνευτές. Τέλος, φιλοξενήθηκε και φέτος, το ολοκληρωμένο αναλυτικό πρόγραμμά του στο έντυπο της Ενωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ.

«Το Ελληνικό Φεστιβάλ, το 2002, χωρίς να υπερβεί τον προϋπολογισμό του, αναπτύσσοντας πολλαπλές δραστηριότητες και, παρά την επιστροφή εισιτηρίων σε παραστάσεις μεγάλης προσέλευσης κοινού, που ακυρώθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας, αύξησε τα έσοδά του από τα εισιτήρια».

Συγκεκριμένα τα έσοδα από τις παραστάσεις ανήλθαν, ανά χώρους, ως εξής: Ηρώδειο: 2.806.030 ευρώ, Επίδαυρος: 635.913,50 ευρώ. Σύνολο: 3.441.943,50 ευρώ (2001: 3.140.565 ευρώ). Αύξηση: 9,6%. Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου: 92.397 ευρώ. Σύνολο εσόδων από Ηρώδειο, Επίδαυρο, Μουσικό Ιούλιο: 3.534.340,50 ευρώ.

Σ' αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνονται τα έσοδα των παραστάσεων της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2001-2004 στο Ηρώδειο και την Επίδαυρο. Τα συνολικά έσοδα από τα εισιτήρια και τις υπόλοιπες δραστηριότητες (Λυκαβηττός, περιοδείες, «Ηχος και Φως», κ.ά.) ξεπέρασαν τα 4 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ