Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο «εκτός των τειχών»
Από «Το σπίτι με τα δώρα»
Από «Το σπίτι με τα δώρα»
  • «Η νύχτα του τράγου» παρουσιάζεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, (μέχρι 17/11), στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Τέσσερα λαϊκά παραμύθια από τη Σκιάθο, τη Σκύρο και την Ηπειρο, ζωντανεύουν στην παράσταση του Θεάτρου «Πολιτεία». Η εκφραστική δύναμη των χορευτών συναντά τις φόρμες του λαϊκού πολιτισμού, σε μια παράσταση τελετουργικών ήχων. «Η νύχτα του τράγου», σκηνική πράξη για ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς, είναι ένα παγανιστικό δρώμενο, ένας ερωτικός θρήνος για το απροσδόκητο και τελικά ανοίκειο σύμπαν. Η σκηνοθεσία είναι του Σωτήρη Χατζάκη, σκηνικά - κοστούμια Ερσης Δρίνη, χορογραφία Sinequanon. Παίζουν: Ευτυχία Γιακουμή, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Ερμής Μαλκότσης, Κική Μπάκα, Κατερίνα Σκιαδά, Δημήτρης Σωτηρίου, Γεωργία Τσαγκαράκη, Μάρθα Φρίντζηλα και Γιώργος Φρίντζηλας. Συμμετέχει ο μουσικός Βασίλης Μαντζούκης.
  • Στην Πάτρα το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης παρουσιάζει, στο θέατρο «Επίκεντρο» την κωμωδία της Ντέμπι Ισιτ «Η γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της», που παίχτηκε πέρσι με επιτυχία. Τον καλοπερασάκια πρώην σύζυγο και τη φιλενάδα του, καλεί στο σπίτι η πρώην σύζυγος, για να τους... περιποιηθεί καταλλήλως. Σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, μετάφραση Μαρίας Ματσούκα, σκηνικά -κοστούμια Δαμιανού Ζαρίφη. Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Ευθυμιάδης, Ρένια Λοϊζίδου, Ευαγγελία Μουμούρη.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, με τη συνεργασία του θεάτρου «Σημείο», από χτες παρουσιάζει στο θέατρο «Παλλάς» της Καβάλας, το έργο «Το Σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, που βραβεύτηκε στο θεατρικό διαγωνισμό του ΥΠΠΟ (2001). Την άνοιξη παρουσιάστηκε στο «Σημείο», σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, σκηνικά -κοστούμια Νίκου Νατσούλη, φωτισμούς Δημήτρη Κορδέλα, μουσική - επιμέλεια Ν. Νίκου Διαμαντή, με τους Ιωάννα Μακρή, Τζένη Σκαρλάτου, Αυγουστίνο Ρεμούνδο, Αυγουστίνα Λυκουρίνα, Τάσο Πυργιέρη.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org