Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Το στοιχειωμένο πλοίο»

Τα μέλη του πληρώματος διάσωσης ενός ρυμουλκού μπορούν να εντοπίσουν οποιοδήποτε εγκαταλειμμένο πλοίο, να το επιδιορθώσουν πρόχειρα, μέχρι του σημείου να είναι ικανό για πλεύση και να το σύρουν πίσω στη στεριά ...για να εισπράξουν την αμοιβή.

Τα απομεινάρια του ξακουστού πλοίου «Αντόνια Γκράτζα», που θεωρούνταν χαμένο στη θάλασσα για πάνω από σαράντα χρόνια, είναι μια χρυσοφόρα εύρεση, γιατί μόνο τα οικονομικά οφέλη από τον εντοπισμό του καραβιού θα μπορούσαν να αντιστοιχούν σε μια περιουσία. Μόλις, όμως, βρίσκονται πάνω στο μυστηριώδες καράβι, τα μέλη του πληρώματος ανακαλύπτουν ότι το υγρό κουφάρι είναι κάθε άλλο παρά ερειπωμένο.

Ισως, είναι η πιο βαρετή ιστορία φαντασμάτων. Μπουρδουκλωμένο σενάριο, χωρίς απρόοπτα και κάτι το διαφορετικό που θα την κάνει να ξεχωρίσει. Περιττό αίμα και σκηνές τρόμου, που δε φοβίζουν κανέναν. Προσπαθεί να βάλει το θεατή στο ρόλο του αστυνομικού, αλλά μάλλον δεν τα καταφέρνει, αφού ο θεατής δεν είναι βλάκας και ένα έμπειρο μάτι μπορεί να βρει την άκρη του νήματος, χωρίς να προσπαθήσει ιδιαίτερα. «Το στοιχειωμένο πλοίο» μόνο στοιχειωμένο δεν είναι... Δε χάνετε και κάτι άμα δεν το δείτε.

«Ghost ship»

Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Στιρ Μπεκ. Με τους: Τζουλιάνα Μάργκουλις, Γκάμπριελ Μπερν, Ρον Ελνταρντ, Ντέσμον Χάρινγκτον, Εζάια Γουόσινγκον, Αλεξ Δημητριάδης.


Κ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ