Με το φόβο να ακυρωθεί το πρόγραμμα εκτόξευσης ελληνικού δορυφόρου, η διοίκηση του ΟΤΕ εμφανίζεται έτοιμη να αναλάβει μεγάλο μέρος του κόστους. Στην πραγματικότητα το «μάρμαρο» θα πληρώσει το κράτος, άρα οι φορολογούμενοι.
Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ΔΣ του ΟΤΕ (είναι ο βασικός μέτοχος της κοινοπραξίας «Hellas Sat»), ενέκρινε κατ' αρχήν τη χρηματοδότηση του έργου με 30 εκατ. δολάρια (μάλλον θα βρεθούν με τραπεζικό δάνειο). Εθεσε ως ανώτερο όριο χρηματοδότησης για τη συμμετοχή του OTE στο εγχείρημα, τα 50 εκατ. δολάρια. Τα χρήματα θα καταβληθούν (ως προκαταβολή) στην κατασκευάστρια του δορυφόρου «Astrium» και τη «Lockheed -Martin», που θα εκτοξεύσει το δορυφόρο στο διάστημα.
Ομως, πιθανά, ο ΟΤΕ να αναλάβει τη συνολική χρηματοδότηση, αν δεν εξευρεθούν κι άλλοι σημαντικοί εταίροι. Στον ΟΤΕ προσδοκούν να μπουν στο μετοχικό κεφάλαιο της «Hellas SAT», η «SES Global» και η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.
Το κέρδος από τη λειτουργία του ελληνικού δορυφόρου ανέκαθεν ήταν αμφίβολο, εξ ου και η απροθυμία ιδιωτικής συμμετοχής. Φαίνεται ότι η βιωσιμότητα της δαπανηρής επένδυσης θα εξαρτηθεί από την κρατική μίσθωση δορυφορικών αναμεταδοτών. Λέγεται ότι ο ιδιωτικός ΟΤΕ θα επιχειρήσει να έχει το δορυφόρο κρατικοδίαιτο, εξασφαλίζοντας κρατική μίσθωση τουλάχιστον για τους μισούς αναμεταδότες του.
Το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 170 εκατ. δολ. Η εκτόξευση (έχει αργήσει πολύ) προγραμματίζεται για το Μάρτη 2003. Ο δορυφόρος θα διαθέτει 30 αναμεταδότες, μέσω των οποίων θα είναι δυνατή η εκπομπή έως και 300 τηλεοπτικών καναλιών. Η καταληκτική ημερομηνία λειτουργίας του δορυφόρου είναι η 19η Απριλίου του 2003. Διαφορετικά, η Ελλάδα χάνει τη θέση που της έχει παραχωρηθεί στο διάστημα από τον αρμόδιο διεθνή οργανισμό.