Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Εισήγηση ακύρωσης διαγωνισμού ΑΣΕΠ

Προβλήματα ανακύπτουν σχετικά με τη νομιμότητα διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που πραγματοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών το 1998. Μετά τις χτεσινές εισηγήσεις στο Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) των εισηγητών παρέδρων Γ. Τσιμέκα και Π. Πικραμένου που θεωρούν ότι παραβιάστηκαν οι συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, ο διαγωνισμός κινδυνεύει να βρεθεί στον αέρα.

Σε περίπτωση που οι εισηγήσεις γίνουν δεκτές, θα δικαιωθούν οι συγκεκριμένοι 12 αποτυχόντες, οι οποίοι απορρίφθηκαν για το διαγωνισμό, αλλά και άλλοι από τους 3.000 υποψήφιους που προσέφυγαν στα δικαστήρια. Παράλληλα, η Πολιτεία θα κληθεί να δώσει λύση για το μέλλον των υπόλοιπων που δεν προσέφυγαν στη διοικητική δικαιοσύνη.

Κατά τη συζήτηση στο ΣτΕ οι δικαστικές εισηγήσεις έβαλαν και ευρύτερα ζητήματα, για παράδειγμα, αποκρούουν ως αντισυνταγματικό το ποσοστό πριμοδότησης διάφορων υποψηφίων (τεχνικών λυκείων), αλλά και τον περιορισμό των αιτήσεων σε μία μόνο Νομαρχία και σε 10 μόνο φορείς.

Ειδικότερα, οι εισηγήσεις των δύο παρέδρων προτείνουν να ανατραπούν αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου που είχαν κρίνει νόμιμο τον επίμαχο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1998 για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ