Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΓΕΡΝ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0
Κατώτερος των περιστάσεων

Τα δύο... κακά της μοίρας του είχε χθες ο Ολυμπιακός μαζί του στο «Μπάι Αρίνα». Οι «ερυθρόλευκοι», γνώρισαν την ήττα από την Μπάγερν Λεβερκούζεν με 2-0 και έτσι αποχαιρέτησαν τα όνειρα για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Εκτός αυτού όμως, η νίκη της Μακάμπι επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-0, ψαλιδίζει και τις ελπίδες για συνέχεια στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Και αυτό γιατί οι «ερυθρόλευκοι» την τελευταία αγωνιστική στη Ριζούπολη θα πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουν τους Ισραηλινούς (που αρκούνται στην ισοπαλία) και μάλιστα με διαφορά τριών τερμάτων.

Ο Γιάννης Κόλλιας ξεκίνησε με αμυντικό σχήμα που φανέρωνε την πρόθεση για την αποφυγή του τέρματος από πλευράς Γερμανών. Παρ' όλα αυτά στο 14' το μοιραίο λάθος του Ελευθερόπουλου (εκτός εστίας), έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, χάρη σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Ζουάν. Οι πρωταθλητές Ελλάδας παρά το γεγονός ότι ισορρόπησαν το παιχνίδι, δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί έκτος μιας κεφαλιάς του Τζιοβάνι. Αντίθετα οι Γερμανοί ήταν πιο επικίνδυνοι μπροστά αλλά οι προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» αμυντικών, η αστοχία των γηπεδούχων (δοκάρι Μπερμπάτοφ και από την άλλη, ο Ντρασένα που έκοψε σε αμφισβητούμενη φάση τον Μπάμπιτς μέσα στην περιοχή), τους στέρησαν τη δυνατότητα για κάποιο άλλο τέρμα. Τη δεύτερη φορά όμως, ο Ιταλός διαιτητής Τρεταλάντζε έδωσε το πέναλτι σε τράβηγμα του Μαυρογενίδη που μετέτρεψε σε τέρμα ο Σνάιτερ (90'). Πάντως σε γενικές γραμμές και στο Β` μέρος οι Πειραιώτες υστέρησαν κατά πολύ στην τελική προσπάθεια.

Μπάγερ: Μπουτ, Λούτσιο, Ζουάν (45' Οτζίγκβε), Ζίφκοβιτς, Μπαστούρκ, Μπερμπάτοφ, Μπάλιτς, Μπάμπιτς, Σνάιντερ (90' Μπρντάριτς), Νόιβιλ (62' Σίμακ), Πλασέντε.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Βενετίδης, Πατσατζόγλου, Ντρασένα, Ανατολάκης (46' Ζέτερμπεργκ), Αντζας (63' Οφορίκουε), Καρεμπέ, Μαυρογενίδης, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Χούτος (24' Τζιοβάνι).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ