Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Παλαιστινιακή οργή για την Ιερή Πόλη

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-

Κλιμακώνονται οι παλαιστινιακές αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του Κογκρέσου, που υπέγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος, και προβλέπει την επονομασία της σε πρωτεύουσα της Ιερουσαλήμ.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν, χτες, στην πόλη της Γάζας, ζητώντας άμεση άρση της απόφασης του Κογκρέσου και εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για την Ιερή Πόλη. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν παλαιστινιακές εθνικές οργανώσεις που κατήγγειλαν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενώ μέλη των Ταξιαρχιών του αλ Ακσα απείλησαν με νέο κύκλο επιθέσεων εντός Ισραήλ. Παράλληλη συγκέντρωση, με τη συμμετοχή επίσης χιλιάδων Παλαιστινίων, πραγματοποιήθηκε από τη Χαμάς στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλιγιε.

Αργά το απόγευμα, επεισόδια σημειώθηκαν στην περίμετρο του τεμένους αλ Ακσα. Ισχυρές δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας εισήλθαν στο χώρο για να διαλύσουν με κλομπς και κροτίδες νεαρούς Παλαιστινίους. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, μετά το τέλος της παραδοσιακής προσευχής της Παρασκευής, Παλαιστίνιοι λιθοβόλησαν Εβραίους που προσεύχονταν στο γειτονικό Τείχος των Δακρύων. Δεν έγινε γνωστό αν υπάρχουν συλλήψεις ή τραυματισμοί.

Στη Δ. Οχθη, πάντως, 4 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στην Τζενίν, ένας σκοτώθηκε στην Μπάταα και ένας 12χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στη Νάμπλους από ισραηλινά πυρά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ