Κυριακή 6 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολύχρονη παράδοση στην Καισαριανή

Στο ίδιο πνεύμα και ο Δήμος Καισαριανής δεν αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό σαν άθροισμα εκδηλώσεων, προβολή της εφήμερης φίρμας και αντιγραφή της υποκουλτούρας. Αντίθετα για το Δήμο Καισαριανής πολιτισμός σημαίνει ανάπτυξη της καλλιτεχνικής έκφρασης όλων των δημοτών, η διαμόρφωση της αισθητικής του ανθρώπου, προβολή της ιστορίας της Καισαριανής και των πολύχρονων παραδόσεών της.

Το Πνευματικό Κέντρο της Καισαριανής λειτουργεί σαν αληθινό κύτταρο πολιτισμού. Κάθε χρόνο περισσότερα από 1.300 άτομα μετέχουν δωρεάν στα τμήματα: ζωγραφικής, ελληνικών παραδοσιακών χορών, κλασικού μπαλέτου, θεάτρου, μοντέρνων χορών, θεατρικού παιχνιδιού, μουσικών οργάνων, αγιογραφίας, κλπ. Στο τέλος κάθε χρονιάς όλα τα τμήματα παρουσιάζουν εκδηλώσεις, εκθέσεις και παραστάσεις.

Από την άποψη της υποδομής, μηχανογραφήθηκαν πλήρως όλες οι υπηρεσίες του Πνευματικού Κέντρου και της Βιβλιοθήκης, ενώ αγοράστηκαν νέα μουσικά όργανα. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη συνεχίζει επιτυχώς τη λειτουργία της, ενώ εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα βιβλία.

Εκτός αυτών ο Δήμος Καισαριανής προγραμματίζει την απόκτηση ανοιχτού δημοτικού θεάτρου στο παλιό νταμάρι στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου, ενώ στοχεύει στη συνεχή αναβάθμιση των προγραμμάτων του Πνευματικού Κέντρου με: ειδικά τμήματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων, τμήμα θεωρητικών μαθημάτων για όσα παιδιά βρίσκονται στο μουσικό τμήμα, θεατρικό παιχνίδι στα δημοτικά σχολεία και το Ειδικό Πειραματικό Σχολείο Καισαριανής.

Τέλος ο κινηματογράφος «ΑΙΟΛΙΑ» συνεχίζει να αντιστέκεται στο κάλεσμα των καιρών που θέλουν τους θερινούς κινηματογράφους να κλείνουν και να συγκεντρώνονται οι αίθουσες προβολής σε μονοπωλιακά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ