Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ψήφο καταδίκης της πολιτικής που γεννά τα προβλήματα

Στην αντιλαϊκή πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας αναφέρθηκε ο υποψήφιος υπερνομάρχης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», στη διάρκεια περιοδείας του στον «Ευαγγελισμό»

«Στις 13 Οκτώβρη ο λαός πρέπει να ενισχύσει τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" που αγωνίζεται για δημόσιο, δωρεάν και αναβαθμισμένο σύστημα υγείας και να καταδικάσει συγχρόνως εκείνες τις πολιτικές που ροκανίζουν σήμερα το δημόσιο χαρακτήρα του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας και που οδηγούν συνολικά στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας».

Με την παραπάνω επισήμανση ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης, έστειλε χτες από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου περιόδευσε, ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα. Ο Θανάσης Παφίλης, πέρασε από πολλά τμήματα του νοσοκομείου, συνομίλησε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, η άσχημη μισθολογική κατάσταση των εργαζομένων, οι ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό που «δένουν» τα χέρια των γιατρών, αλλά και η σταδιακή και τμηματική ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του νοσοκομείου ήταν τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. Αυτή τη στιγμή στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας, υπάρχουν 1.000 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού!

Ο Ηλίας Σιώρας, γιατρός και πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, που συνόδευσε στην περιοδεία τον Θ. Παφίλη, έθιξε παράλληλα και άλλο τεράστιο θέμα, τα απογευματινά ιατρεία, θέμα που απασχολεί γενικότερα το χώρο της Υγείας. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, στα απογευματινά ιατρεία του «Ευαγγελισμού», ο ελληνικός λαός έχει ήδη πληρώσει 120 εκατομμύρια στους εφτά μήνες που λειτουργούν, ενώ επισήμανε ότι από τον κρατικό προϋπολογισμό δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για την προώθηση του συγκεκριμένου θεσμού, τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν για να καλύψουν ανάγκες του νοσοκομείου. «Είναι όμως μια ενέργεια που ανοίγει το δρόμο, για τις ιδιωτικοποιήσεις», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Θ. Παφίλης μιλώντας προς τους εργαζόμενους, υπογράμμισε ότι «η έλλειψη ουσιαστικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, χειροτερεύει πολύ την κατάσταση, αφού ο κόσμος συγκεντρώνεται και συνωστίζεται στα μεγάλα νοσοκομεία, τα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες». Συγχρόνως, ο Θ. Παφίλης, κάλεσε τους εργαζόμενους, μπροστά στις επικείμενες εκλογές, να αναλογιστούν, ποια πολιτική «γεννά» τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επισήμανε, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ψήφισε το νόμο για τις ιδιωτικοποιήσεις, «πάγωσε» τις προσλήψεις, προχώρησε σε περικοπές στο χώρο της υγείας. Μια πολιτική φιλοσοφία, επισήμανε ο Θ. Παφίλης που «ασπάζεται» και η ΝΔ. «Οταν ψηφίζετε για δήμαρχο και νομάρχη, σκεφτείτε την επόμενη μέρα. Σκεφτείτε την τσέπη σας. Σκεφτείτε, ότι θα βγουν και θα σας πουν, αν τους δώσετε και πάλι την ψήφο σας, ότι αποδέχεστε και είστε ευχαριστημένοι από τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική τους», υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης, μιλώντας προς τους εργαζόμενους και κατέληξε: «Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" και την επόμενη μέρα των εκλογών, δηλώνει ότι μαζί με το λαό θα ξεσηκώσει ένα δυναμικό κίνημα για να σταματήσει η πορεία της εμπορευματοποίησης της υγείας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ