Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διαπλεκόμενα και εκεί.;

 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-

Σκανδαλολογία τέλος, τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς ο πρώην Γερμανός καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ, έσπασε τη σιωπή του και έδωσε μία σαφή απάντηση για τις κατηγορίες που του προσάπτουν. Επί της ουσίας, ομολόγησε ότι ενώ βρισκόταν στην εξουσία χρησιμοποιούσε ένα σύστημα μυστικών τραπεζικών λογαριασμών, μέσω των οποίων εισέπραττε δωρεές υπέρ της κυβερνώσας τότε Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU). Απέρριψε, όμως, τις κατηγορίες ότι είχε δωροδοκηθεί στη διάρκεια της 16χρονης θητείας του στην κορυφή της γερμανικής κυβέρνησης.

«Λυπούμαι, αν αυτό οδήγησε σε έλλειψη διαφάνειας και πιθανώς υπήρξε ασυμβίβαστο με τους κανόνες χρηματοδότησης των κομμάτων», δήλωσε ο Κολ στη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου. Εσπευσε, πάντως, να προσθέσει ότι ουδέποτε δωροδοκήθηκε από χρηματοδότες της CDU, της οποίας υπήρξε επικεφαλής επί 25 χρόνια.

«Είναι σημαντικό για μένα να αναλάβω την πολιτική ευθύνη για σφάλματα που διέπραξα στη διάρκεια της θητείας μου», αναφέρει ο Κολ στη δήλωσή του. Παράλληλα, ο διάδοχος του Κολ στην προεδρία του κόμματος, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι οι μυστικοί λογαριασμοί έκλεισαν το Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ