Τετάρτη 7 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Φωνάζει ο κλέφτης...

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Ο χθεσινός καταιγισμός, με την πολύμορφη εκμετάλλευση του προχθεσινού άρθρου του Μίκη Θεοδωράκη, επιβεβαίωσε τα όσα γράφαμε χθες, από τούτη τη στήλη. Ενοχη η Αριστερά, κραυγάζουν, με τον ένα ή άλλο τρόπο, οι κάθε λογής θεραπαινίδες της «αστικής νομιμότητας».

Για ποιο πράγμα, λοιπόν, είναι ένοχη η Αριστερά και το ΚΚΕ; Μήπως, για τις συνθήκες φτώχειας και ανεργίας, πολιτιστικής ένδειας και απαξίωσης, χυδαίας εμπορευματοποίησης των πάντων, ασφυξίας και αδιεξόδων, που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι, κλπ., κλπ.; Συνθήκες, οι οποίες αποτελούν - σύμφωνα με τους ίδιους - το κοινωνικό «θερμοκήπιο», όπου εκκολάπτονται οι όποιοι τρομοκράτες; Οχι, βέβαια. Γνωστοί είναι οι υπεύθυνοι για όλα τα προηγούμενα.

Μήπως, όμως, είναι ένοχο το ΚΚΕ, για το συνεχή περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, την πολύμορφη και καθημερινά ασκούμενη βία των «εχόντων και κατεχόντων», είτε αυτή εκπορεύεται από τις κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις και μηχανισμούς, είτε από τους μεγαλοεργοδότες και την ολιγαρχία του πλούτου γενικότερα; Οχι, βέβαια. Γνωστοί είναι οι υπεύθυνοι και γι' αυτά.

Σίγουρα, επίσης, δεν είναι υπεύθυνο το ΚΚΕ, για τη μετατροπή της χώρας - εδώ και χρόνια - σε ξέφραγο αμπέλι των κάθε λογής ξένων μυστικών υπηρεσιών ή για τις όποιες σχέσεις του Κουφοντίνα - και κάθε προβοκάτορα - με αυτές ή τις εγχώριες «θυγατρικές» τους.

Για ένα πράγμα είναι υπεύθυνο το ΚΚΕ: Για το σταθερό και απαρασάλευτο προσανατολισμό του στην ταξική πάλη, στη συσπείρωση, οργάνωση και αγώνα των εργαζομένων και του λαού, ενάντια σε όλα τα προηγούμενα. Για τη σταθερή και απαρασάλευτη επιμονή του στο γκρέμισμα του απάνθρωπου και σάπιου καπιταλισμού και στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Και θα παραμείνει «ένοχο» γι' αυτά, όσο κι αν ουρλιάζουν οι κάθε λογής λύκοι...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Δ.Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ