Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ - ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ
Συνάντηση για το συνταξιοδοτικό

Συνάντηση με την τριμελή αντιπροσωπεία που έχει ορίσει η Σύνοδος των Πρυτάνεων για να συνδιαλέγεται με το υπουργείο Παιδείας στο θέμα της προωθούμενης ρύθμισης για το συνταξιοδοτικό των πανεπιστημιακών, είχε χτες ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου. Από την πλευρά των πρυτάνεων στην τριμελή επιτροπή συμμετέχουν: ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας, Γ. Μπαμπινιώτης, ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μ. Παπαδόπουλος και ο πρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Θ. Ξανθόπουλος.

Κατά τη χτεσινή συνάντηση, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας, έγινε μια ανταλλαγή απόψεων για τα συνταξιοδοτικά και μισθολογικά αιτήματα των πανεπιστημιακών. Ο υπουργός επανέλαβε ότι το Σεπτέμβρη θα υπάρξει η ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό και το επίδομα στις εκπαιδευτικές άδειες, ενώ για το μισθολογικό η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συζητήσει πριν το 2003 για ρυθμίσεις που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται το 2004.

Ωστόσο, οι πανεπιστημιακοί επιμένουν στα μισθολογικά τους αιτήματα (που για πρώτη φορά έθεσαν πριν από δυο χρόνια περίπου) και έχουν διακηρύξει ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις το Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ