Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
Αστυνομικά όργανα παρεμποδίζουν την πολιτική δράση του ΚΚΕ

Επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει πλέον η δράση των αστυνομικών οργάνων στη Μονεμβάσια και ιδιαίτερα του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μονεμβάσιας, Κώστα Θωμαδάκη, με καταφανή στόχο να παρεμποδίσει την πολιτική δράση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, αλλά και όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική.

Ο Κώστας Θωμαδάκης, έχοντας χάσει προφανώς την επαφή με το χρόνο - θαρρεί πως βρίσκεται κάποιες δεκαετίες πίσω - «ξαναχτύπησε» προχτές την Κυριακή, μετά την απειλή της περασμένης Πέμπτης πως θα στείλει στον εισαγγελέα μέλη της ΚΝΕ με την κατηγορία του... προσηλυτισμού!!!

Αυτή τη φορά έφτασε στο σημείο να προσαγάγει και να κρατά ετσιθελικά - με στόχο την παραπομπή στο Αυτόφωρο - στο Αστυνομικό Τμήμα το μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Πελοποννήσου, γραμματέα της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ και υποψήφιο νομάρχη με τη ΝΑΣ, Δήμο Λεβεντάκη και το στέλεχος του Κόμματος Νίκο Κουτουμάνο, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης, επειδή προπαγάνδιζαν την πολιτική του ΚΚΕ, αλλά και αποκάλυπταν στο λαό της περιοχής τις αθλιότητες του εν λόγω διοικητή. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων, επικαλέστηκε την αστεία δικαιολογία της εξακρίβωσης στοιχείων, προκειμένου να δικαιολογήσει την κράτησή τους στο τμήμα.

Δε δίστασε, μέσα από το τιποτένιο και ακατάσχετο παραλήρημά του να απειλήσει το Δήμο Λεβεντάκη, σαν να ήταν ένας άθλιος ενωμοτάρχης - ταγματασφαλίτης του παλιού καιρού, ότι θα τον κυνηγά αυτόν και τα παιδιά του για 100 χρόνια (!!!).

Μετά από το έντονο διάβημα του γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Πελοποννήσου, Νίκου Γόντικα, προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, δόθηκε εντολή να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι τα δύο στελέχη του Κόμματος, όπως κι έγινε.

Ο βίος και η πολιτεία του Κώστα Θωμαδάκη - μόνο τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή - στην παρεμπόδιση της δράσης των μελών και στελεχών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ είναι ιδιαίτερα πλούσιος. Αφού δεν κατάφερε, μετά τη μήνυση που κατέθεσε και την παραπομπή σε δίκη μελών και στελεχών της ΚΝΕ και του Κόμματος με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης και της αναγραφής συνθημάτων, να καταδικαστούν από το δικαστήριο (αθωώθηκαν τον περασμένο Ιούνη), προσπάθησε πριν λίγες ημέρες, με ψευδείς και αστήριχτες κατηγορίες να τους παρουσιάσει ως κοινά κλεφτρόνια που κάνουν και χρήση χασίς!!! Αναδιπλώθηκε, μετά την έντονη αντίδραση των μελών της ΚΝΕ και των γονιών τους, και τους απείλησε ότι θα τους στείλει στον εισαγγελέα με την κατηγορία του προσηλυτισμού(!!!), επειδή προπαγάνδιζαν τις θέσεις και την πολιτική της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Στη συνέχεια, προστέθηκε στο «παλμαρέ» του η άθλια αντιμετώπιση που έτυχαν τα δύο στελέχη του ΚΚΕ προχτές Κυριακή.

Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι: Ως πότε θα συνεχίζει ασύδοτη και θα μείνει ατιμώρητη η χωροφυλακίστικη συμπεριφορά του Κ. Θωμαδάκη; Η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας γιατί συνεχίζει και καλύπτει αυτή τη συμπεριφορά και δεν τον εγκαλεί; Η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το αρμόδιο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τι περιμένει και δεν παρεμβαίνει αποφασιστικά, χτυπώντας στη ρίζα τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές περασμένων «μαύρων δεκαετιών»; Αυτή είναι η καλύτερη δημοκρατία στην Ελλάδα, για την οποία επαίρεται ο πρωθυπουργός της χώρας;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ