Τρίτη 23 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα προσαρμοσμένα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΤΑΞΕΙ, δεν έκαναν και τίποτε οι άνθρωποι. Μόνον το ρυμοτομικό σχέδιο στο κέντρο της Αθήνας και, συγκεκριμένα, εκεί που βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία άλλαξαν, προκειμένου να χτίσει ό,τι θέλει σε παρακείμενο οικόπεδο, το οποίο, βέβαια, της το παραχωρούν έναντι «πινακίου φακής»!

Δεν πρόλαβαν καλά - καλά να το ζητήσουν οι Αμερικανοί και η Βάσω Παπανδρέου με τον Νίκο Χριστοδουλάκη «το 'στησαν» το ρουσφέτι και, μάλιστα, με μορφή κατεπείγουσας τροπολογίας.

Θεωρητικώς, βέβαια, η Βασιλίσσης Σοφίας είναι ακόμη στη θέση της και προσπελάσιμη από τα αυτοκίνητα, αλλά δεν παίρνουμε και όρκο. Με τους οσφυοκάμπτες εκσυγχρονιστές που μπλέξαμε, δεν είναι απίθανο να κατευθύνεσαι στους Αμπελόκηπους και να βρεθείς, χωρίς να το καταλάβεις, μέσα στην αυλή ή στο πάρκινγκ της αμερικανικής βάσης.

Κι άντε, μετά - εκτός πολλών άλλων - να αποδείξεις ότι ...δεν είσαι τρομοκράτης.

Βλέπετε, όταν σε πολλά μέρη της Αθήνας οι δημότες ζητούν εκτάσεις για να φτιάξουν πάρκα, χώρους αθλητισμού και άλλα τέτοια και, τέλος πάντων, για να μπορέσουν να ανασάνουν, όλη η νομοθεσία, από το Σύνταγμα μέχρι την τελευταία υπουργική απόφαση, είναι εναντίον τους. Οταν το ζητά ο Μίλερ, όλη η νομοθεσία προσαρμόζεται στο αίτημά του.

Οσο για την «ασφάλεια της περιοχής» που επικαλούνται, καλό θα ήταν να δώσουν μια απάντηση στο εξής απλό ερώτημα: Θα μπορούμε να ελέγξουμε τι θα κτίσει και τι δραστηριότητες θα έχει η αμερικανική πρεσβεία στο διπλανό οικόπεδο (που, μάλιστα, ανήκει και σε Ταμείο εργαζομένων);

ΔΕ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ οι υπόλοιπες, τώρα έχουμε και «νόσο των κλιματιστικών», που προκαλεί μάλιστα βαριά πνευμόνια λόγω μικροβίου που αναπτύσσεται στις χαμηλές θερμοκρασίας. Ευτυχώς, έχουμε λίγα κρούσματα στην Ελλάδα.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Πάντως, οι επιστήμονες λένε ότι κινδυνεύουν περισσότερο όσοι εργάζονται σε εταιρίες η χώρους με κεντρικό κλιματιστικό σύστημα (εάν δεν υπάρχει ούτως ή άλλως κινδυνεύουν από τη ζέστη).

Ας προσέχουμε, λοιπόν, γιατί, αν περιμένουμε από την Επιθεώρηση Εργασίας να ελέγξει τους χώρους δουλιάς, μάλλον ...καήκαμε. Οσο για τους γιατρούς Εργασίας, όπως όλοι γνωρίζουν, δεν υφίστανται στην πραγματικότητα, παρά τις υποχρεωτικές διατάξεις της τρέχουσας νομοθεσίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναπάντητα ερωτήματα για την παρέμβαση των ΗΠΑ(2004-05-05 00:00:00.0)
Ελλάδα, οικόπεδο και αποικία...(2002-07-27 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση παραχωρεί «γην και ύδωρ» στους Αμερικανούς(2002-07-23 00:00:00.0)
Ο τρόμος τους ήταν παρών(2001-12-01 00:00:00.0)
Οι καουμπόηδες της πρεσβείας...(1999-09-01 00:00:00.0)
Πρέπει να εμποδιστούν(1999-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ