Τετάρτη 10 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστική ... «επέλαση» από τη Σύμη

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή οι κεντρικές εκδηλώσεις του 8ου Φεστιβάλ Σύμης. Φέτος, το φεστιβάλ θα «απλωθεί» - εκτός βέβαια από τη Σύμη - σε Καστελόριζο, Χάλκη, Νίσυρο, Κάσο, Κάρπαθο, Λειψούς, αλλά και στη Ν. Υόρκη και στο Σίδνεϊ. Ενώ έγιναν και θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Ελευσίνα, Αθήνα, Ρόδο, Πάτρα.

Συνολικά προγραμματίστηκαν 100 εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, ενώ οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Για πρώτη φορά καθιερώνεται βραδιά με μουσική από πολιτικούς και δημοσιογράφους (26/7), ενώ η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει στις 27/7. Οι δύο αυτές εκδηλώσεις τίθενται υπό την αιγίδα της Βουλής και της ΕΣΗΕΑ. Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, κινηματογραφικά αφιερώματα στους Κώστα Γαβρά και Μιχάλη Κακογιάννη.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα στη Σύμη με τον Κώστα Μάντζιο και την Ερωφίλη στα «Τραγούδια του Ερωτα». Ακολουθούν: 12/7: Μουσική δωματίου με το σύνολο «Laskarina Chamber Players». 13/7: Παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου. 15/7: Συναυλία του συνόλου «El Greco». 17/7: Μουσικό Σχολείο Πειραιά. 19/7: Παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρίων» Μυτιλήνης. 22/7: Παιδικό πρόγραμμα. 23/7: Σύνολο «Τρίτη Παρουσία». 29/7: Ελληνικές και ρωσικές φωνές με σαντούρι με την Αγγελίνα Τκάτσεβα και την Αρετή Κετιμέ. 30/7: Δραματοποιημένη παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Βογιατζή - Χαραλάμπη «Αγγελος από ζάχαρη». 31/7: «ΟΝΑΡ».

Κώστας Μάντζιος
Κώστας Μάντζιος
Αύγουστος: 2/8: Παρουσίαση βιβλίων της Χάρης Καλλιγά «Σκαρίφημα προσωπικής μυθολογίας» και «Μινώα Ακρα». 3/8: «Γιορτή κρασιού» από την Ενωση Γυναικών Σύμης. 4/8: Συναυλία Βασίλη Παπακωνσταντίνου. 5/8: «Οι καυτερές νοικοκυρές» από τη θεατρική ομάδα «Παίζω - Δρόμος», παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια της Ιρλανδίας από τους «Doonan Family Band». 6/8: Κλασική μουσική από τους «Duo Capricorn». 8/8: Παρουσίαση του βιβλίου «Οι συμπληγάδες» του Σαράντη Κρητικού. 9/8: Συναυλία Αγαπητού Πάχου. 10/8: Εθιμα της Σύμης από το Σύλλογο Συμιακών Ρόδου «Ο Γλαύκος». 11/8: Ρεσιτάλ πιάνου της Αννας Στερεοπούλου «Από τον Granados στον Χατζιδάκι». 13/8: Συναυλία της Κλαούντια Ντελμέρ. 16/8: «Από τον Βιβάλντι στον Μπάρτοκ» από το «Ντούο Παπασταύρου». 17/8: «Εχε νοιάστε τις χαρές μας» από τη Θεατρική Ομάδα της Ενωσης Συμιακών Νέων «Ο Νηρέας». 18/8: Ρεσιτάλ πιάνου της Ξένιας Θεοδωρίδου. 19/8: Συναυλία των «Vae Victis». 21/8: Συναυλία Ερασιτεχνικής Ομάδας Σύμης. 22/8: Τάνγκο από τους «Dance Life». 23/8: «Του έρωτα τα πάθη» με τραγούδια Δημήτρη Μαραμή κ.ά. 24/8: «Τα τραγούδια της μέρας και της νύχτας», μουσικοθεατρική παράσταση με το σύνολο «Οι Σκακιστές» με την Βασιλεία Παπαρήγα. 25/8: Εργαστήρι θεατρικής έκφρασης και αφήγησης με την Ευάννα Σταυρουλάκη. 26/8: Συναυλία των Sonia Kalajic (βιολί), Vanjuska Pekovic (πιάνο). 27/8: Συναυλία Μίλτου Πασχαλίδη. 29/8: Συναυλία του Μιχάλη Χαλκίτη (σαντούρι). 30/8: Ρεσιτάλ πιάνου της Βίλλυς Κωστοπούλου, συναυλία της Σοφίας Πετρίδου (φωνή) και Σεβαστής Χατζηστρατή (πιάνο).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ