Παρασκευή 22 Μάη 2026
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ
Η κυβέρνηση πάει μέχρι τέλους τη συγκάλυψη

Να ερευνηθούν και να αποδοθούν όλες οι ποινικές ευθύνες στους υπουργούς, στους βουλευτές και σε όλους όσοι ευθύνονται για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ απαίτησε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, ενώ κατέδειξε το έδαφος στο οποίο φυτρώνουν αυτά τα σκάνδαλα, την αντιλαϊκή ΚΑΠ της ΕΕ και την περιβόητη «ευρωπαϊκή κανονικότητα» που υμνούν όλα τα αστικά κόμματα.

Κατήγγειλε ότι συνεχίζεται η επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου και των ευθυνών της κυβέρνησης, μετά τις ψηφοφορίες - παρωδία, τον τραγέλαφο του «δικαιώματος της σιωπής», το πόρισμα - πλυντήριο της εξεταστικής επιτροπής, την αδιανόητη προχθεσινή τροπολογία Φλωρίδη, «με την οποία φτάσατε να κάνετε ειδική νομοθετική ρύθμιση για ταχύρρυθμο ξέπλυμα των βουλευτών σας, για να τους βγάλει όπως προανήγγειλε ευθαρσώς ο κύριος Μητσοτάκης καθαρούς στην εκλογική γύρα, μην πάει και τζάμπα τόσο στήσιμο εκλογικής πελατείας».

Κατήγγειλε ότι στην επιχείρηση συγκάλυψης αξιοποιούνται και τα συνταγματικά εργαλεία, τα οποία έχουν αφήσει παρακαταθήκη στη ΝΔ οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αποδέχτηκαν την πρόταση του ΚΚΕ για να καταργηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Στηλίτευσε τον ρόλο της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, καθώς όπως είπε μέσα στο «λασπώδες έδαφος» της ΚΑΠ προέκυψε ο βούρκος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ με τις «ευλογίες» της ΕΕ φτιάχτηκαν όλα τα εργαλεία που επέτρεψαν «τα φαινόμενα της ρεμούλας στις πλάτες των πραγματικών βιοπαλαιστών».

Η ίδια η πολιτική της ΕΕ είναι που γεννά τη διαφθορά, με την Εισαγγελία να φροντίζει να ξεπλένει τις ευθύνες αυτής της πολιτικής, χρεώνοντας στο ένα ή στο άλλο πρόσωπο δήθεν παρέκκλιση απ' την ευρωπαϊκή κανονικότητα, τόνισε η Μ. Κομνηνάκα. Ομως αυτή η ευρωπαϊκή κανονικότητα, πρόσθεσε, συνδιαλέγεται και συναλλάσσεται πάνω από το τραπέζι με τα διάφορα λόμπι.

Η ΚΑΠ της ΕΕ, που κυβέρνηση και αστικά κόμματα έχουν κάνει «Ευαγγέλιο», είναι αυτή που έχει καταδικάσει τον βιοπαλαιστή αγρότη και κτηνοτρόφο στον αφανισμό, τόνισε. Απ' τη μια μεριά, είπε, βρίσκονται τα μονοπώλια των αγροεφοδίων, της Ενέργειας που πουλάνε σε τιμές χρυσού και απ' την άλλη οι μεγαλοβιομήχανοι και εξαγωγείς που αγοράζουν τα προϊόντα του παραγωγού σε εξευτελιστικές τιμές.

Τέλος, η Μ. Κομνηνάκα κάλεσε για ακόμη μια φορά να πάρουν θέση τα κόμματα της Βουλής για την τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την άμεση παύση των ποινικών διώξεων των αγροτών που βγήκαν στον δρόμο να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους.

«Το κράτος δικαίου σας εξασφαλίζει ασυλία στους κλέφτες και διώκει αυτούς που παλεύουν να σώσουν το βιος τους», επισήμανε και κατέληξε: «Γι' αυτό και οι βιοπαλαιστές αγρότες έχουν κάθε λόγο να δυναμώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη συμπόρευση με το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την έναρξη της εποποιΐας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ