Πέμπτη 5 Μάρτη 2026
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε δίκη για κινητοποιήσεις μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά

Σε δίκη για κινητοποιήσεις σέρνονται τρία συνδικαλιστικά στελέχη της ΕΛΜΕ Πειραιά και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΔΕ) Πειραιά ενάντια στους τέσσερις συνδικαλιστές, στο πνεύμα των διώξεων και της αμφισβήτησης του ίδιου του δικαιώματος στην διαμαρτυρία.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Ηλίας Πατίδης, ο Ακρίτας Καλούσης, μέλος του ΔΣ, και ο Παναγιώτης Χουντής, πρώην γραμματέας της Ενωσης, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μάρκος Μπεκρής, οδηγούνται σε δίκη στις 23 Μάρτη για κινητοποίηση που είχε γίνει στις 30/11/2022 στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια στις πρώτες διώξεις εκπαιδευτικών, και για άλλη κινητοποίηση, στις 17/3/2023 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενάντια σε διαφημιστική ημερίδα της ιδιωτικής εκπαίδευσης από τη ΔΔΕ Πειραιά.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια ότι πρόκειται για κινητοποιήσεις του σωματείου ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, στα κενά και την υποχρηματοδότηση των σχολείων, στις συνδικαλιστικές διώξεις κ.λπ.», αναφέρει η ΕΛΜΕ Πειραιά και σημειώνει σχετικά: «Το (ανυπόστατο) κατηγορητήριο που αφορά την κινητοποίηση στη ΔΔΕ στις 30/11 περιλαμβάνει "διατάραξη της ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας", εισβολή με "φωνασκίες" καθώς και υποτιθέμενες φθορές, σε μια περίοδο που ο ΔΙΔΕ αρνούνταν ακόμα και να συναντήσει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, να ακούσει τα αιτήματα και τα προβλήματα των εκπαιδευτικών, ενώ είχε προχωρήσει ή απειλούσε με δίωξη συναδέλφους για συνδικαλιστική δράση. Για μια κινητοποίηση στη ΔΔΕ όπου η ΕΛΜΕ ζητούσε συνάντηση με τον ΔΙΔΕ Πειραιά για να θέσει όλα τα παραπάνω.

Για την κινητοποίηση που αφορούσε τα ιδιωτικά σχολεία προστίθενται βαριές, ανυπόστατες κατηγορίες προς τον πρόεδρο του ΕΚ Πειραιά, για δήθεν πρόκληση "σωματικής βλάβης" που "θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο ζωής"!

Η εξέλιξη, δυστυχώς, δεν είναι καθόλου πρωτοφανής», τονίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά και την εντάσσει «στο συνολικό κλίμα επίθεσης του συστήματος και των κυβερνήσεών του στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, στο δικαίωμα στον αγώνα, στην κινητοποίηση, στη διαδήλωση», στις διώξεις και παραπομπές εκπαιδευτικών, στο νέο αντιδραστικό πειθαρχικό πλαίσιο στο Δημόσιο.

Η ΕΛΜΕ καλεί σε κινητοποίηση στα δικαστήρια του Πειραιά στις 23 Μάρτη και απευθύνει αίτημα σε ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ για κήρυξη 24ωρης απεργίας για τα σχολεία του Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την έναρξη της εποποιΐας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ