Με το ίδιο θράσος ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση απαντά σε αυτήν την άδικη και πολυετή εκκρεμότητα. Οχι με εύκολα λόγια συμπαράστασης. Αλλά με πράξεις ουσιαστικής στήριξης. Παρέχοντας στα θύματα την ίδια θεσμική φροντίδα με εκείνη προς τους πληγέντες στο δυστύχημα των Τεμπών». Αλλο ένα έγκλημα οι αιτίες του οποίου συγκαλύπτονται, ενώ η εφαρμοζόμενη πολιτική οδηγεί σε νέα «Τέμπη» παντού, στις συγκοινωνίες και μεταφορές, με τις τραγικές ελλείψεις και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας σε τρένα, αεροδρόμια, δρόμους και λιμάνια, στους χώρους δουλειάς κι όπου αλλού ζει, κινείται και δουλεύει ο λαός.
Παραπέρα, διευκρίνισε ότι «στο εξής, οι οικογένειες όσων χάθηκαν, οι τραυματίες και οι εγκαυματίες θα λαμβάνουν ειδική σύνταξη 1.700 ευρώ» και ότι - λες και τους κάνει χάρη - «θωρακίζονται, επίσης, οι αποζημιώσεις που τους έχουν επιδικαστεί», «και διαγράφονται όλες οι οφειλές τους προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», «οφειλές» που τους έχουν στο μεταξύ χρεωθεί, σε ανθρώπους που έχασαν βιος, δικούς τους και προοπτικές ζώντας τον απόλυτο εφιάλτη.
Μιλώντας για το θέμα χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Τσοκάνης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «κάτω από την πίεση, την αγωνιστική δράση όλα αυτά τα χρόνια των συλλόγων, των φορέων, των κινημάτων, του λαού μας ολόκληρου, μετά από εφτά και οκτώ χρόνια πάτε και μοιράζετε κάποια ψίχουλα αποζημιώσεων σε όλους τους πληγέντες. Και φυσικά αυτό είναι σε θετική κατεύθυνση, αλλά τι κρύβεται πίσω από αυτό; Οτι δεν έχετε πάρει κανένα μέτρο υποδομής, γι' αυτό και καιγόμαστε, γι' αυτό και πνιγόμαστε, γι' αυτό και πεθαίνει ο λαός μας, ειδικά σε τέτοιες περιοχές καθημερινά».
Ενώ εστιάζοντας στο θέμα των απαραίτητων υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Πού είναι οι υποδομές; Οταν θέλει υποδομές το κεφάλαιο, οι στρατηγικοί επενδυτές, οι ενεργειακοί όμιλοι, όλοι αυτοί που έρχονται και επενδύουν στη Δυτική Αττική, τους δίνετε γη και ύδωρ γρήγορα, με fast track διαδικασίες. Τόσο καιρό αγωνίζεται ο λαός και ζητάει ασφαλείς υποδομές».
Ακόμα, ανέδειξε τις ευθύνες της ΕΕ κατά την οποία συμφέρει περισσότερο να δίνεις αποζημιώσεις, παρά να θωρακίζει με υποδομές απέναντι σε φυσικά φαινόμενα. Καταλήγοντας σημείωσε: «Και το σημερινό νομοσχέδιο είναι μια υποδομή για τη θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του, για να μπορούν να περνάνε στο μεγάλο κεφάλαιο μέρη της περιουσίας και να την διαχειρίζεται (...) Ο λαός σας έχει πάρει χαμπάρι».