Με την κατάθεση του μάρτυρα Ευ. Ασμάνη συνεχίστηκε την Παρασκευή η δίκη για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη, ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, τον Γενάρη του 2021 ενώ ψάρευε ανοιχτά της Εύβοιας. Δύο αδέρφια, επαγγελματίες αλιείς, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, κατηγορία την οποία αρνούνται.
Ο μάρτυρας, ψαράς και ο ίδιος, κατέθεσε ότι υπήρξε διαπληκτισμός ανάμεσα στους δύο κατηγορούμενους ψαράδες και στο θύμα. Είπε χαρακτηριστικά: «Ακουγα φωνές "Πού πας, δεν το ξέρεις ότι απαγορεύεται" λέγανε οι ψαράδες. Ο Βαλυράκης έλεγε "να πάρετε το Λιμεναρχείο, είναι απόφαση, δεν είναι νόμος"».
Στη συνέχεια ανέφερε ότι τον έβρισαν «και τότε τραβάει το κοντάρι από πάνω από την τέντα ο ένας, πήγε πίσω και τον χτύπησε στο κεφάλι, στον ώμο, δεν είδα. Πάντως στο πάνω μέρος του σώματος. Τρεις - τέσσερις φορές τον χτύπησε. Ο Βαλυράκης δεν έπεσε στη θάλασσα. Φέρανε δύο βόλτες, δύο στροφές γύρω από το μικρό σκάφος, να κάνουν κυματισμό. Μετά έπεσε. Ο ένας ήταν σκυμμένος και νόμιζα πως θα τον τραβήξουν. Δεν τον πήραν. Εμεινε εκεί. Γκαζώνουν και φεύγουν».
Ερωτηθείς γιατί δεν τα κατέθεσε αυτά στο Λιμεναρχείο από την αρχή, είπε ότι δεν εμπιστεόταν τους λιμενικούς. Η κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα θεωρείται καταλυτική για την εξέλιξη της δίκης, καθώς επιβεβαιώνει τη δολοφονική δράση των δύο ψαράδων, που είχαν άμεση σχέση και με τη Χρυσή Αυγή.