Εικόνα από τη Μάνδρα το βράδυ της Πέμπτης |
Σε όλα αυτά, και όχι στα βολικά «ακραία φαινόμενα» και στα «ύψη νερού», που επιστρατεύονται κάθε φορά από κυβερνώντες και αστικά ΜΜΕ, οφείλεται αυτό που συμβαίνει και έχει καταγγείλει εύστοχα ο λαός μας: Τον χειμώνα να πνιγόμαστε και το καλοκαίρι να καιγόμαστε και να διψάμε.
Ομολογία αυτής της γύμνιας του κρατικού μηχανισμού σε υποδομές είναι και το ότι με την πρώτη έντονη βροχή αποφασίζεται το κλείσιμο σχολείων (χωρίς μέτρα για άδειες μετ' αποδοχών των εργαζόμενων γονιών), όπως έκαναν η Περιφέρεια Αττικής και μια σειρά άλλες τοπικές διοικήσεις.
Τα σημαντικότερα προβλήματα στην Αττική καταγράφηκαν στις δυτικές περιοχές, όπου ξύπνησαν μνήμες στους κατοίκους της Μάνδρας, των Μεγάρων, της Νέας Περάμου, της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου από τον εφιάλτη που έζησαν το 2017, με τους 24 νεκρούς.
Στα Μέγαρα κινδύνευσαν άνθρωποι |
Τεράστιο πρόβλημα δημιουργήθηκε και στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, που έκλεισε από τα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών. Ουρές χιλιομέτρων είχαν σχηματιστεί πριν τα διόδια, με τους οδηγούς να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία.
Ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, έκανε παρέμβαση για το ζήτημα στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Επίσης, σε δήλωσή του για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ, αναφέρει: «Οταν οι δρόμοι κλείνουν εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής και της απουσίας αναγκαίων μέτρων, η κυβέρνηση συνιστά ψυχραιμία και σύνεση. Οταν κλείνουν από τους αγρότες, τους ταξιτζήδες και τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν για τα δίκαια αιτήματά τους, τότε για την κυβέρνηση είναι κολάσιμο αδίκημα».
Στην περιοχή της Νέας Περάμου, της Μάνδρας και του Ασπροπύργου περιόδευσαν κλιμάκια του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρ. Τσοκάνη, τον Αλεξανδρό Κάμπα, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικής Αττικής, και τον Μπάμπη Θεοδώρου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μάνδρας - Ειδυλλίας και δημοτικό σύμβουλο, οι οποίοι μίλησαν με τους αγανακτισμένους κατοίκους, που βλέπουν το βιος τους να καταστρέφεται ξανά και ξανά επειδή δεν γίνονται τα απαραίτητα έργα.
Από την επίσκεψη του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Τσοκάνη στην περιοχή που χτυπήθηκε στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης |
Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Αθήνα, σε Αλεξάνδρας, Μεσογείων (στο ύψος της ΕΡΤ), Κατεχάκη, Κηφισίας και Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην Ποσειδώνος, στο λιμάνι Πειραιά, στη Λεωφόρο Σχιστού και στην Αττική Οδό. Εκτός λειτουργίας είναι το τμήμα της Γραμμής 7 του Τραμ «Ασκληπιείο Βούλας» - «Λουτρά Αλίμου», λόγω συσσώρευσης υδάτων σε σημεία του τροχιόδρομου μεταξύ του παλιού δημαρχείου και της παραλίας Γλυφάδας, και από προβλήματα σε φρεάτιο της ΕΥΔΑΠ στον Αγιο Κοσμά.
Πολλά προβλήματα σημειώθηκαν και στη Λακωνία, με κατεστραμμένα σπίτια, υποδομές και καλλιέργειες σε Γύθειο, Πλάτανο και άλλα χωριά. Ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν σε Μεσσηνία (στη Φοινικούντα κινδύνευσαν άνθρωποι, που διέφευγαν από τα παράθυρα και ανέβαιναν στις στέγες), Πιερία, Κρήτη, Ζάκυνθο και αλλού.