Κυριακή 20 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο δρόμος των αγωνιστών

Ερχεται μια στιγμή στη ζωή μας που πρέπει ν' αποφασίσουμε το δρόμο που θ' ακολουθήσουμε, να χαράξουμε την πορεία μας στη ζωή, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Είναι η στιγμή που ο άνθρωπος καλείται ν' αποφασίσει αν θα κλειστεί στο καβούκι του, αν θα γίνει φιλοτομαριστής, σε σημείο που για τα συμφέροντά του να διαπράττει αδικίες σε βάρος των συνανθρώπων του ή να διαλέξει το δύσκολο δρόμο του αγώνα μαζί με τους συναδέλφους του, τους συντρόφους του. Είναι η στιγμή που θα συντονίσει το βηματισμό του, με όλους αυτούς που αταλάντευτα, ακούραστα, ενωμένα, ακολουθούν τα χνάρια των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές, που ύψωσαν στον ουρανό τη σημαία και την αξιοπρέπεια της Ελλάδας, που ύψωσαν στον ουρανό τις αδάμαστες ψυχές του ελληνικού λαού, που έδωσαν το πραγματικό νόημα στις λέξεις, Ελευθερία - Ειρήνη - Ανεξαρτησία.

Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι μαζί με τους κομμουνιστές στους δρόμους του αγώνα και κρατάω στα χέρια μου την τιμημένη κόκκινη σημαία. Εχουν λυσσάξει πάλι οι εχθροί του ελληνικού λαού και χτυπάνε με όλα τα σφυριά τους το κόμμα μας.

Θέλουν να κλείσουν τη φωνή μας, την εφημερίδα μας, το «Ριζοσπάστη», γιατί είναι η φωνή όλων των εργαζομένων, η φωνή που λέει την αλήθεια και αυτό ενοχλεί, χαλάει τη βιτρίνα του ψεύτικου και διεφθαρμένου κόσμου τους.

Πιστεύουν πως μπορούν οι «νάνοι» να τα βάλουν και να ξεμπερδεύουν με το κόμμα της εργατικής τάξης, με το τιμημένο ΚΚΕ. Δε διδάχτηκαν τίποτα από τη σύγχρονη ιστορία του λαού και του τόπου. Δεν μπόρεσαν να μάθουν, πως οι κομμουνιστές είναι οι πνεύμονες του λαού και που χωρίς την ατμομηχανή που λέγεται ΚΚΕ, η ζωή δε θα προχωρούσε μπροστά.

Οι κομμουνιστές δε λογαριάζουν κόπους, θυσίες, ακόμη και τη ζωή τους δίνουν για τις ιδέες και τα ιδανικά τους. Αλίμονο στην ανθρωπότητα αν χάσει τους πνεύμονες που της δίνουν ζωή, για τους ανυποχώρητους αγώνες της, για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι κομμουνιστές αγαπάνε τη ζωή και αγωνίζονται καθημερινά για τις πανανθρώπινες αξίες, που είναι η Ελευθερία, η Ειρήνη, η Αδελφοσύνη, η Αλληλεγγύη και θα τις υπερασπίζονται για πάντα, όσες διώξεις και ταλαιπωρίες και αν υποστούν από τους εχθρούς των λαών.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κάτω από τον ίδιο ουρανό»(2023-07-05 00:00:00.0)
Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ(2018-12-01 00:00:00.0)
Συμπαράσταση κι αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό(2013-06-06 00:00:00.0)
Το υπέδαφος του πολέμου...(2008-08-23 00:00:00.0)
Αντιπολεμική εκδήλωση στη Χαλκίδα(2002-11-07 00:00:00.0)
Ασυμβίβαστη πάλη για τα δικαιώματα των νέων(2000-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ