Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ
Να λυθεί το κτιριακό πρόβλημα του Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Ξάνθης ζητάει το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας.
Μεταξύ άλλων, στο κείμενο αναφέρεται ότι «για άλλη μια χρονιά το Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ξάνθης συνεχίζει να στεγάζεται σε απαράδεκτες υποδομές. (...)
Μάλιστα, στις 13 του Νοέμβρη οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου προχώρησαν σε 2ωρη κατάληψη, καθώς μετά τον σεισμό της 5ης Νοέμβρη παρουσιάστηκαν ρωγμές σε ένα κτίριο του σχολείου» και παραθέτει τις αναφορές των μαθητών για κτίρια που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ανεπαρκείς αίθουσες, χώρο που πλημμυρίζει σε έντονες βροχοπτώσεις, σπασμένα πλακάκια στις σκάλες ενός εκ των δυο κτιρίων, φθορές και σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζουν οι τουαλέτες των μαθητών, έλλειψη αίθουσας σίτισης, έλλειψη αυλής αποκλειστικά για το σχολείο, αλλά και την έλλειψη αίθουσας εκδηλώσεων.
«Οταν είναι να υλοποιηθεί μια επένδυση ενός επιχειρηματικού ομίλου, τότε και τα γραφειοκρατικά προβλήματα ξεπερνιούνται σε συντομότατο χρόνο και τα χρήματα για τις επιδοτήσεις βρίσκονται. Προφανώς όταν είναι για τις ανάγκες της εκπαίδευσης των παιδιών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας δεν ισχύει το ίδιο. Η κυβέρνηση επιλέγει να δίνει τα κονδύλια για τους πολεμικούς εξοπλισμούς και όχι για να μπορούν τα παιδιά του ελληνικού λαού να μορφωθούν σε σύγχρονες ασφαλείς υποδομές».
Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, που υπογράφουν την Ερώτηση, ρωτούν τους υπουργούς ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, έτσι ώστε:
- Να αποκατασταθούν άμεσα τα κτιριακά προβλήματα στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα για να μην υπάρξει κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και για τη διαμόρφωση των αναγκαίων υποδομών για ένα ασφαλές και σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον.
- Να προχωρήσει άμεσα η ανέγερση νέου, σύγχρονου και ασφαλούς κτιρίου για τις ανάγκες των μαθητών.