Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη ΕΔΕ, να ενταθεί η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης
Να παρθεί πίσω η δίωξη που άσκησαν κατά της προέδρου του ΣΕΠΕ Ζακύνθου Εφης Λάζου η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου και το υπουργείο Παιδείας, απαίτησαν με μαχητική κινητοποίηση χθες το πρωί εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και γονείς.
Η πρόεδρος κλήθηκε σε απολογία στην Υπηρεσία σχετικά με τη συγγραφή του έργου «Η Αννα Φρανκ συνομιλεί με τα παιδιά της Παλαιστίνης», που παρουσίασε στο πλαίσιο του θεατρικού εργαστηρίου της τον Ιούλη!
Χθες δόθηκε συνέχεια στη δίωξη, μετά και την ΕΔΕ του Ιούλη, με τους συγκεντρωμένους στον χώρο να απαιτούν να σταματήσει τώρα η διαδικασία και να εκφραστεί ακόμα πιο δυναμικά η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, που δοκιμάζεται σκληρά από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με αποφάσεις τους ο ΣΕΠΕ, η ΕΛΜΕ, η Ενωση Γονέων και σωματεία, ενώ τη στήριξή του εξέφρασε με την παρουσία του και το Εργατικό Κέντρο, απαιτώντας να σταματήσει τώρα η δίωξη. Επίσης συμμετείχε αντιπροσωπεία μελών της διοίκησης της ΔΟΕ, που στηρίζοντας την κινητοποίηση είχε κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, όπως αντίστοιχα ο ΣΕΠΕ και η ΕΛΜΕΖ.
Στις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν τονίστηκε ότι την ίδια ώρα που υπάρχουν δεκάδες κενά εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Διευθύνσεις και υπουργείο, στρέφονται εναντίον των εκπαιδευτικών, με απαράδεκτες διώξεις όπως η συγκεκριμένη. Επισημάνθηκε ότι ενοχλούνται από την υπεράσπιση της Παλαιστίνης και των παιδιών της, που καθημερινά σκοτώνονται από τις επιθέσεις του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης και όσων κομμάτων αναγνωρίζουν τη «στρατηγική συμμαχία» της Ελλάδας μες το κράτος - δολοφόνο.
Καταγγέλθηκε ακόμα η αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται, με την υποχρηματοδότηση και περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Παιδείας, τη διασύνδεσή της με την επιχειρηματική δραστηριότητα για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, και την ένταση της καταστολής και στους χώρους Εκπαίδευσης.
Τέλος, από την κινητοποίηση απευθύνθηκε κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Μάρκου, όπου έχει καλέσει το Εργατικό Κέντρο.