Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη στη Ροτόντα και σε αρχαιότητες στο Μετρό

RIZOSPASTIS

Χτες το πρωί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περιήγηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην πόλη.

Συνοδεία κλιμακίου του Κόμματος επισκέφτηκε την εκκλησία της Παναγίας Αχειροποιήτου, παλαιοχριστιανική βασιλική της Θεσσαλονίκης, η οποία σήμερα σώζεται στην ίδια μορφή που κατασκευάστηκε τον 5ο αιώνα - γεγονός που την καθιστά μοναδική στην ανατολική Μεσόγειο, το Μετρό και τις αρχαιότητες που αποκαλύφτηκαν κατά την κατασκευή του, ενώ ξεναγήθηκε και στη Ροτόντα, το αρχαιότερο μνημείο της πόλης, περίκεντρο θολοσκεπές κτίριο των αρχών του 4ου αιώνα μ.Χ., άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και την πολιτισμική ταυτότητα και φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ