Θυμίζουμε ότι ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το επιτελείο του Μητσοτάκη δεν έδωσε ερώτηση στον «Ριζοσπάστη» κατά τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, κι αυτό παρά το γεγονός ότι η συντάκτρια της εφημερίδας μας κατήγγειλε πριν τη συνέντευξη πως είναι απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης να αποκλείει συστηματικά τον «Ριζοσπάστη», και πως δεν θα γίνει ανεκτό για τρίτη χρονιά.
Ωστόσο, ενώ δόθηκαν ερωτήσεις σε δεκάδες φιλικά και λιγότερο φιλικά στην κυβέρνηση Μέσα, πολλές φορές ακόμα και του ίδιου ομίλου, ο «Ριζοσπάστης» δεν χώρεσε στη λίστα των ΜΜΕ που απηύθυναν τελικά ερώτηση στον πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι είναι από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες και συχνά πρώτη σε κυκλοφορία στην έκδοση του Σαββατοκύριακου.
Τι δικαιολογία βρήκε να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων; Οτι το 2016 έγιναν «30 ερωτήσεις. 2017: 34. 2018: 42. 2019, Σεπτέμβριο, οι 42 ή 30 έγιναν 51, και από τότε δεν έχουμε πέσει κάτω από τις 35, 38, 46, 52, 35, 39, και φέτος, σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, ξανανεβήκαμε στις 44 ερωτήσεις. Αρα ο στόχος είναι κάθε χρόνο να δίνουμε και περισσότερες ερωτήσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα Μέσα». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι «όλως τυχαίως» παίρνουν σχεδόν όλοι ερώτηση εκτός του «Ριζοσπάστη».
Ξεπέρασε δε τον εαυτό του όταν αντιστρέφοντας την πραγματικότητα ισχυρίστηκε πως «δεν ισχύει αυτό που λέτε ότι δόθηκε ο λόγος σε Μέσα τα οποία δεν ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Μπορείτε να δείτε και τις ερωτήσεις και την πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία, και ήταν κάθε άλλο παρά μια διαδικασία η οποία είχε εύκολες ερωτήσεις. Εγινε ένας πραγματικός έλεγχος, που λέμε, στη λογική του ελέγχου στην εκτελεστική εξουσία, με πολύ σκληρές ερωτήσεις, με πάρα πολλά θέματα», παίζοντας με τη νοημοσύνη μας.
Ως επιστέγασμα δε της κοροϊδίας, παρέπεμψε για την υποβολή ερωτημάτων σχετικά με το κυβερνητικό έργο να πηγαίνουμε στο λεγόμενο briefing: «Εδώ είμαστε, λοιπόν, όποια απορία έχετε, όποια ερώτηση έχετε, δύο φορές την εβδομάδα, χωρίς περιορισμό, να σας την απαντάμε».
Από τα παραπάνω επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να ακουστεί κουβέντα για τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού της Θεσσαλονίκης ενάντια στην εγκληματική πολιτική για το 13ωρο, το «καλάθι» της ΔΕΘ που ήταν γεμάτο νέα αντεργατικά μέτρα, τις διευκολύνσεις και φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου που πληρώνει ο λαός με τη φοροληστεία, η οποία κλιμακώνεται και δεν αντιστρέφεται με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Οπως είναι προφανές ότι δεν ήθελε να ακουστεί απάντηση στις αθλιότητες που ξεστόμισε ο Μητσοτάκης για τη δημοτική αρχή Πάτρας και τον δήμαρχο Κ. Πελετίδη, που μαζί με τον λαό της περιοχής έσωσαν κυριολεκτικά την πόλη από τις φωτιές, απέναντι στην επιλεκτική ανικανότητα του κράτους.
Είναι τέλος προφανές ότι η επαναλαμβανόμενη αθλιότητα της κυβέρνησης να αποκλείει τον «Ριζοσπάστη» - και άλλα Μέσα που συστηματικά αγνοούνται στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ - δεν θα μείνει αναπάντητη.