Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΖΕΦΥΡΙ
Λόγος ανατρεπτικός και αληθινός από τα παιδιά

Η 20ή Εκθεση Βιβλίου η απάντηση των φορέων της πόλης στην υποβάθμιση

Από την αριστοφανική παράσταση των παιδιών του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Από την αριστοφανική παράσταση των παιδιών του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Το σανίδι δονείται. Μια χούφτα παιδιών, 10 ετών πάνω - κάτω, φωνάζουν «θέλω ειρήνη για να αναπνεύσω» και επισημαίνουν «τι κακό που είναι να είσαι δούλος». Πρόκειται για το Αριστοφανικό και, τελικά, πάντα επίκαιρο «κατηγορώ» που απηύθυναν, με ξεχωριστό ταλέντο, οι μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Ζεφυρίου, το περασμένο Σάββατο, κόντρα σ' εκείνους που επιμένουν να προβάλλουν την πόλη τους σαν το ελληνικό Μπρονξ, την πόλη των ναρκωτικών, την πόλη - γκέτο.

Ο λαός του Ζεφυρίου δίνοντας τη δική του απάντηση σ' όλα αυτά, στήνει για 20ή φορά την Εκθεση Βιβλίου. Η Εκθεση, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Ενωση Γονέων, το Δήμο Ζεφυρίου, σχολεία και μαζικούς φορείς, περιλάμβανε τις θεατρικές παραστάσεις «Η ειρήνη» και «Ο πλούτος» του Αριστοφάνη, που ανέβασαν οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου, χορευτικό από το Σύλλογο Γυναικών, χορωδία από το ΚΑΠΗ Ζεφυρίου και, φυσικά, έκθεση βιβλίου.

«Στόχος είναι να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά σε μικρούς και μεγάλους, γιατί αποτελεί την πιο εύκολη και ολιγοδάπανη λύση στο πρόβλημα της μόρφωσης και της πολιτιστικής ανάπτυξης. Ετσι αποδεικνύουμε ότι το Ζεφύρι δεν είναι η εικόνα που προβάλλουν με κάθε αφορμή τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η πόλη των ναρκωτικών, αλλά μια πόλη όπου οι κάτοικοί της παλεύουν, για να καλυτερέψουν τη ζωή τους σε κάθε τομέα, προσπαθώντας κύρια να αναπτύξουν τους τομείς εκείνους που βοηθούν το παιδί να αναπτύσσει μια ολόπλευρη προσωπικότητα, ώστε να μην πέφτει θύμα του ψεύτικου κόσμου των ναρκωτικών», υπογράμμισε η Ελένη Ραφτοπούλου, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων.

Τα φώτα χαμηλώνουν πάλι και οι πιτσιρικάδες ξαναανεβαίνουν στο σανίδι, αυτή τη φορά για να καταγγείλουν ότι «ο θεός θέλει χρυσάφι και ασήμι για να σε προσέξει», για να απαιτήσουν «πλούτο να μοιράσει, δικαιοσύνη να "αγοράσει", τους φτωχούς να τους χορτάσει», να αναρωτηθούν: «Γιατί ρε Ελλάδα»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ