Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΑΕΙ
Απαιτούν άμεση λύση

«Οχι άλλη αναβολή, λύση τώρα» απαιτεί το Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό (ΕΤΕΠ) των ΑΕΙ που πραγματοποιεί μεθαύριο Πέμπτη, 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή, στην Ολομέλεια της οποίας θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τον «Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων». Από το νομοσχέδιο αφαιρέθηκε λίγο πριν κατατεθεί στη Βουλή, το άρθρο που ρύθμιζε τη μισθολογική εξέλιξη του ΕΤΕΠ και το οποίο θα επέτρεπε ουσιαστικά και τη θεσμική εξέλιξη αυτής της κατηγορίας εργαζομένων που παίζει καίριο ρόλο στη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Η ολοκλήρωση του θεσμικού και μισθολογικού πλαισίου εξέλιξης του ΕΤΕΠ εκκρεμεί από το 2000 οπότε και ψηφίστηκε - μετά από κινητοποιήσεις τριών χρόνων του κλάδου - ο νόμος 2817 που συνενώνοντας διάφορες κατηγορίες εργαζομένων δημιουργούσε το ΕΤΕΠ (πρώην ΕΔΤΠ) κι έθεσε το γενικό πλαίσιο που θα εφαρμόζονταν έπειτα με ξεχωριστές νομοθετικές ρυθμίσεις. Εδώ και δυο χρόνια όμως η ρύθμιση για τη μισθολογική τους εξέλιξη έχει γίνει «φάντασμα»... κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε η θεσμική του εξέλιξη.

Τη ρύθμιση που απαιτεί το ΕΤΕΠ θα την καταθέσουν την Πέμπτη στη Βουλή, ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον ΟΣΚ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ σε ενέργειες υποστηρικτικές του αιτήματος του ΕΤΕΠ αναμένεται να προχωρήσουν οι πρυτάνεις και το Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ) των πανεπιστημίων.

Το ΕΤΕΠ πραγματοποίησε και χτες 24ωρη απεργία κι ο Σύλλογος Παρασκευαστών του Πανεπιστημίου Αθήνας προχώρησε σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και συνέντευξη Τύπου. «Βρισκόμαστε εδώ και δυο βδομάδες σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της», είπε η Ελένη Καλλιμώρου, πρόεδρος του Συλλόγου, τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ενός υπουργού (γιατί το υπουργείο Παιδείας πετάει το μπαλάκι στο υπουργείο Οικονομικών), αλλά του συνόλου της πολιτικής που αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και τους εμπαίζει. Την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα του ΕΤΕΠ εξέφρασαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθήνας και εκπρόσωποι του ΔΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ