Πέμπτη 17 Ιούλη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Η ΑΑΔΕ κατάσχεσε τραπεζικό λογαριασμό με ακατάσχετο επίδομα αναπήρου

Σε μια απαράδεκτη, απάνθρωπη και συνάμα προκλητική κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού κατάκοιτου εργαζόμενου, πατέρα ενός παιδιού 5,5 χρόνων, προχώρησε η ΑΑΔΕ με εντολή που έδωσε στην τράπεζα Eurobank, με το αιτιολογικό των χρεών στην εφορία!

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Καλαμάτα, σε βάρος εμποροϋπαλλήλου ο οποίος νοσηλεύεται σε δομή αποκατάστασης, με την μητέρα του παιδιού του και σύζυγό του να είναι άνεργη, ενώ ο ίδιος, που μέχρι πρότινος δούλευε στον «Σκλαβενίτη» στα Οινόφυτα, ενημερώθηκε για τα γεγονότα από συγγενείς του!

Εφτασε μάλιστα στο σημείο η ΑΑΔΕ να κατασχέσει ακόμα και «ακατάσχετο» ειδικό επίδομα ασθενείας, οπότε από τη συνολική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ο εργαζόμενος κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο, καθώς νοσηλεύεται σε ιδιωτική δομή, της οποίας τα νοσήλια πληρώνει. Χώρια που τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης της οικογένειάς του!

Τα γεγονότα κατήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας, που καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη στη 1 μ.μ. στο υποκατάστημα της Eurobank στην Καλαμάτα, απαιτώντας να γίνει άμεσα αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού του εργαζόμενου και των ποσών που δικαιούται για τη θεραπεία του και να του δοθεί πρόσθετη κρατική στήριξη, με μέριμνα για την οικογένειά του, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ