Δευτέρα 23 Ιούνη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
«Πλυντήρια» της ευρωατλαντικής προπαγάνδας και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων

2025 The Associated Press. All

Σαν πλυντήριο χυδαίου ξεπλύματος της εγκληματικής πολιτικής, που εφαρμόζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και Ισραήλ, λειτουργούν τα αστικά κόμματα, μπροστά στην κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά κι από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν.

***

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υιοθετεί απευθείας και χωρίς περιστροφές τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα, ότι δήθεν ο λόγος των βομβαρδισμών είναι «τα πυρηνικά του Ιράν», χαρακτηρίζει ως «βαθύτατα ανησυχητική εξέλιξη» τον όλεθρο που σπέρνεται στη Μέση Ανατολή, μετά και την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν, η οποία όπως σημειώνει «οδηγεί ακόμα βαθύτερα στην αποσταθεροποίηση».

Σπεύδοντας να ξεπλύνει τις ευθύνες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που από κοινού στηρίζουν το κράτος - μακελάρη Ισραήλ και οδηγούν στην κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, συνυπογράφοντας το έγκλημα που διεξάγεται εις βάρος των λαών της περιοχής, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για Τραμπ που... παρασύρθηκε από τον Νετανιάχου και για άβουλη ΕΕ - η οποία όμως με πάθος διατρανώνει πως «το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά» - σημειώνοντας πως «η αμερικανική ηγεσία, εφαρμόζοντας τυφλά τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις Νετανιάχου (...) Την ίδια στιγμή, η ΕΕ παρακολουθεί για άλλη μια φορά άβουλη τις εξελίξεις, αποκλεισμένη από τον πυρήνα των διαπραγματεύσεων από τον Πρόεδρο Τραμπ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τη «λύση» για το μπουρλότο που κατακαίει στη Μέση Ανατολή, μέσα από την... ενίσχυση της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας της ΕΕ που είναι χωμένη ως τα μπούνια στον πόλεμο, αναφέροντας πως «καθίσταται πιο αναγκαίο από ποτέ να υπάρξει ένας άμεσος μετασχηματισμός της ευρωπαϊκής πολιτικής σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, προκειμένου να καταστεί δύναμη ειρήνης και σταθερότητας ειδικά στην περιοχή της και να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση παύση των εχθροπραξιών και επιστροφή στη διπλωματία».

Κάνοντας αναφορά στην Ελλάδα, προτείνει «ενεργητική πολιτική πρωτοβουλιών διμερώς αλλά και σε επίπεδο ΕΕ και ΟΗΕ», προκειμένου η χώρα μας «να αποτελέσει στην πράξη πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή», αποκρύπτοντας φυσικά πως αυτή η τάχα ασφάλεια και σταθερότητα δεν αφορούν τον λαό της χώρας, όταν με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων, οι ΝΑΤΟικές βάσεις θανάτου καθιστούν τη χώρα μας στρατιωτικό στόχο ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ούτε λόγος λοιπόν στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την εμπλοκή της Ελλάδας στο πολεμικό γαϊτανάκι που τη σέρνουν ΕΕ και ΝΑΤΟ, βάζοντας σε κίνδυνο τον λαό.

***

Δηλώνοντας για άλλη μια φορά τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ σε αυτούς που είναι υπαίτιοι για το ποδοπάτημα της ειρήνης, σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, σημειώνει πως «εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για την πιθανότητα γενικευμένης αποσταθεροποίησης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, η οποία θα έχει άμεσες συνέπειες και στην περιοχή μας. Η Ελλάδα ως μη Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ενεργό μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ οφείλει να σταθεί σταθερά υπέρ της ειρήνης, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών».

Το ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας τους πολεμοκάπηλους των ΝΑΤΟ και ΕΕ, μιλά για ειρήνη μέσω της διπλωματίας, ενώ σε πλήρη ταύτιση με τη ρητορική της κυβέρνησης της ΝΔ υπογραμμίζει την ανάγκη «η χώρα μας να είναι φωνή σταθερότητας και γέφυρα συνεννόησης στην περιοχή», ενόψει και της επικείμενης Συνόδου με τους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αυτήν την εβδομάδα.

***

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Α. Χαρίτσης, με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σε ανάρτησή του ζητά επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση, αναφορικά με το «ποια είναι η εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις», κάνοντας παράλληλα λόγο για σιωπή της διεθνούς κοινότητας, σημειώνοντας πως «ΟΗΕ και ΕΕ φέρουν ιστορική ευθύνη. Αν δεν αντιδράσουν και τώρα δεν έχουν λόγο ύπαρξης».

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς καλεί σε «λαϊκή κινητοποίηση», την ίδια στιγμή που μιλά για κυβερνήσεις - θέτοντας ως παράδειγμα την κυβέρνηση της Ισπανίας - οι οποίες ...θα δώσουν πολιτικές λύσεις στην «εγκληματική παράνοια», όπως βαφτίζει το αιματοκύλισμα των λαών της Μέσης Ανατολής. Βεβαίως, δεν πρόκειται για «παράνοια», αλλά για εξυπηρέτηση καπιταλιστικών συμφερόντων, που για το ξαναμοίρασμα της πίτας οι απανταχού αστικές κυβερνήσεις δεν διστάζουν να καταστήσουν τους λαούς κρέας στα κανόνια της αστικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ