Πέμπτη 19 Ιούνη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να χαρακτηριστούν εμπόλεμες ζώνες οι θαλάσσιες περιοχές που μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις

Associated Press

«Οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με τη γενίκευση των πολεμικών επιχειρήσεων στην περιοχή μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού» τονίζει η ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ.

Απαιτεί να χαρακτηριστούν εμπόλεμες ζώνες οι θαλάσσιες περιοχές που μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις, να διασφαλιστεί ο ασφαλής επαναπατρισμός των ναυτεργατών, ανεξάρτητα της χρονικής διάρκειας της σύμβασης που έχουν υπογράψει και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των εξόδων τους, καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς, καμία συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΚΟ Ναυτεργατών σημειώνει:

«Το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που το στηρίζουν ρίχνουν κι άλλο λάδι στην ήδη φουντωμένη φωτιά. Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν πολεμικές δυνάμεις, έχοντας παράλληλα μετατρέψει τη βάση της Σούδας σε ορμητήριο θανάτου.

Σε αυτές τις συνθήκες, ναυτεργάτες ταξιδεύουν μέσα στην Ερυθρά Θάλασσα, τα στενά του Hormuz, τη ΝΑ Μεσόγειο.

Οι ναυτεργάτες έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος, όλη αυτή την περίοδο των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων.

Ρισκάρουν τη ζωή τους κάνοντας ελιγμούς θανάτου, ανάμεσα σε νάρκες της Μαύρης θάλασσας, πυραύλους και drone στην Ερυθρά και στα Στενά του Hormuz, συστήματα ασφαλούς ναυσιπλοΐας δέχονται παρεμβολές θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή τους.

Η ασφάλεια των ναυτεργατών πάει περίπατο, όταν τα ναυλοσύμφωνα που υπογράφονται, μεγαλώνουν τα κέρδη των εφοπλιστών ανάλογα με το πόσο μπαρούτι μυρίζει το ταξίδι που κλείσανε.

Να μη συμβιβαστούμε με την "κανονικότητα", του να μπαρκάρουμε και να παίζουμε τη ζωή μας κορόνα - γράμματα για τα κέρδη των εφοπλιστών. Χρωστάμε σε μας και τους ανθρώπους μας να ξεμπαρκάρουμε αρτιμελείς!

Το μάρμαρο αυτής της κερδοφορίας το πληρώνουν όσοι είναι στα μηχανοστάσια, στις γέφυρες και τα καταστρώματα.

Το τίμημα των business με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ το πληρώνει ο λαός μας, που γίνεται στόχος αντιποίνων.

Καλούμε τους ναυτεργάτες σε επαγρύπνηση!

Να απαιτήσουμε οργανωμένα και ανυποχώρητα, ΤΩΡΑ να χαρακτηριστούν εμπόλεμες ζώνες θαλάσσιες περιοχές που μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις. Με ευθύνη των εφοπλιστικών εταιρειών, της κυβέρνησης, του υπουργείου Ναυτιλίας να ενημερώνονται έγκαιρα οι ναυτεργάτες των πλοίων, που προσεγγίζουν εμπόλεμες ζώνες, να διασφαλίζεται ο ασφαλής επαναπατρισμός τους, ανεξάρτητα της χρονικής διάρκειας της σύμβασης που έχουν υπογράψει και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των εξόδων τους.

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς, καμία συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ!».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ