Σε σχόλιό του για το «βραχιολάκι» στις εφημερίες των νοσοκομείων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Κανένα "βραχιολάκι" δεν θα "θεραπεύσει" τις ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και τεχνολογικό εξοπλισμό, στις οποίες οφείλονται όλα όσα υφίστανται οι υγειονομικοί και οι ασθενείς στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων, με ευθύνη της κυβέρνησης, που κάνει ό,τι μπορεί για να απαλλάξει το κράτος από την αναγκαία αύξηση της χρηματοδότησης της δημόσιας Υγείας.
Μπορεί το υπουργείο Υγείας να πουλάει παραμύθια ότι με το "βραχιολάκι" στις εφημερίες θα ξεπεραστεί η λίστα αναμονής στα Επείγοντα, λες και οι γιατροί και νοσηλευτές δεν διεκπεραίωναν τα περιστατικά επειδή είναι ξεχασιάρηδες, όμως σε κανένα δημόσιο νοσοκομείο δεν πρόκειται ως διά μαγείας οι ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές να πολλαπλασιαστούν, τα ράντζα να μετατραπούν σε κρεβάτια, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να αυξηθούν, οι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι ή μόνιμα χαλασμένοι μαγνητικοί και αξονικοί τομογράφοι να εξασφαλιστούν.
Να αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση τα "κόλπα" και να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, που διεκδικούν τα αυτονόητα: Μόνιμες προσλήψεις, στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σύγχρονο και επαρκή ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό».