Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
Ανάδειξη λαϊκών προβλημάτων

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας της Τετάρτης η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέδειξε σειρά θεμάτων που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα (τα ζητήματα των σχολείων αναπτύχθηκαν από τον Νίκο Σοφιανό, βλ. σχετικό θέμα σελ. 17).

Ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος, αναφέρθηκε αρχικά στην υπηρεσία streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) που ασχολείται με την παροχή βοήθειας σε αστέγους. Ζήτησε να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της δημοτικής αρχής και ως προς το αν θα συνεχιστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και για το τι θα γίνει με όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αυτό.

Επίσης, για το ζήτημα του ελεύθερου χώρου της Κονίστρας σημείωσε: «Επειδή τη Δευτέρα πραγματοποιήσαμε επίσκεψη, επισημαίνουμε ότι πέρα από το ιδιοκτησιακό ζήτημα, για το οποίο πανηγυρικά είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι πέρασαν στον δήμο Αθηναίων τα οκτώ αυτά στρέμματα, μιλάμε για έναν χώρο τον οποίο ουσιαστικά τον διαχειρίζεται ο δήμος, ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό του καθεστώς. Αυτήν την στιγμή όμως στην Κονίστρα υπάρχει μία εικόνα εγκατάλειψης. Αν κάποιος πάει το βράδυ δεν θα βλέπει, γιατί υπάρχει παντού σκοτάδι. Για να λειτουργήσει το γήπεδο, αθλητικός σύλλογος έχει βάλει μόνος του φως στο ένα από τα δύο γηπεδάκια. Τα όργανα που είχαν απομείνει στην παιδική χαρά έχουν ξηλωθεί. Θέλουμε μία επίσημη απάντηση για το τι σκέφτεται να κάνει ο δήμος στον συγκεκριμένο χώρο. Θα συνεχίσει να είναι ένας χώρος 8 στρεμμάτων σε αυτήν την άθλια κατάσταση;».

Αναφέρθηκε ακόμα στο καταφύγιο των αδέσποτων ζώων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" έβγαλε μία ανακοίνωση στις 25 Σεπτέμβρη, έπειτα από επίσκεψη αντιπροσωπείας μας στον χώρο, βάζοντας τρία ζητήματα τα οποία θέλουμε να απαντηθούν σήμερα. Το ένα ζήτημα έχει να κάνει με την απαράδεκτη κατάσταση αυτή καθεαυτή του καταφυγίου. Δηλαδή, για το πόσα ζώα ζουν σε πόσα κλουβιά, τι υποδομές υπάρχουν, για το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσκεψη κτηνίατρου, δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό. Την Κυριακή που ήταν ημέρα υιοθεσιών δεν υπήρχε υπεύθυνος υιοθεσιών, δεν υπήρχε συντονιστής των εθελοντών. Τους δύο εργαζόμενους που βρίσκονται σήμερα εδώ - οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους - τους σταμάτησε ο δήμος στο τέλος του Σεπτέμβρη με αποτέλεσμα να έχει αποδυναμωθεί κι άλλο το καταφύγιο».

Επίσης, έθεσε το ζήτημα της μετεγκατάστασης, και όπως είπε: «Ούτως ή άλλως ο χώρος είναι χωρίς άδεια, είναι ακατάλληλος δίπλα στα απορριμματοφόρα του δήμου και υπάρχει άμεση ανάγκη εξεύρεσης κατάλληλου χώρου. Περιμένουμε να μάθουμε ποιος είναι ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής. Γιατί μέχρι τώρα η απάντηση που έχουμε λάβει από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο είναι γενικά ότι θα το δούμε αν χρειαστεί το ζήτημα της μετεγκατάστασης, ενώ το πρόβλημα εδώ είναι πολύ συγκεκριμένο».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ