Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή

Την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους παίρνουν τα πρωτοπόρα σωματεία στην Πάτρα, καθώς χτες το Συνδικάτο Οικοδόμων πήρε απόφαση συμμετοχής στην απεργία μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται κι άλλα σωματεία όπως το Συνδικάτο Μετάλλου και ο κλάδος του Ιματισμού να προχωρήσουν μέσα από Γενικές Συνελεύσεις σε απόφαση συμμετοχής στην απεργία. Παράλληλα, προετοιμάζονται για την ανοιχτή σύσκεψη εργαζομένων, συνδικαλιστών και διοικήσεις σωματείων, που θα γίνει τη Δευτέρα 20 Μάη στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στις 7μ.μ.

Στον αντίποδα, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα πραγματοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα την απεργία στις 29 Μάη, όχι χτες όπως είχαν ζητήσει με την προ ημερών επιστολή τους πέντε μέλη της διοίκησης, αλλά την Τρίτη 21 Μάη με την αιτιολογία πως λόγω των πολλών εργασιών, που έχει αυτό το διάστημα το Εργατικό Κέντρο δεν υπάρχει η δυνατότητα για πιο γρήγορα.

Στην Κόρινθο, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, σήμερα Τετάρτη 15 Μάη, καλεί σε σύσκεψη με θέμα την κλιμάκωση του αγώνα με απεργιακή κινητοποίηση στις 29 Μάη, στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, στις 7:30 μ.μ.

Για το ίδιο θέμα, στην Καλαμάτα η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη αύριο Πέμπτη 16 Μάη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Εξάλλου, στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες των νομών στην Πελοπόννησο, οι συνεπείς ταξικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε συσκέψεις κι αποφάσεις συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ