Παρασκευή 10 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Ανατέθηκε ο σχεδιασμός της τελετής έναρξης

Ο χορογράφος Δημ. Παπαϊωάννου

ICON

Ο χορογράφος Δημ. Παπαϊωάννου
Με την ανακοίνωση της απευθείας ανάθεσης του σχεδιασμού της τελετής λήξης και έναρξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004, στον γνωστό χορογράφο, σκηνοθέτη και εικαστικό καλλιτέχνη Δημήτρη Παπαϊωάννου, εγκαινίασε χτες η «Αθήνα 2004» την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων για θέματα που αφορούν την Ολυμπιακή προετοιμασία.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της «Αθήνα 2004» Μάρτον Σίμιτσεκ, αφού παρουσίασε τον καλλιτέχνη, είπε: «Στον κ. Παπαϊωάννου ζητήθηκε κάποια στιγμή να μας δώσει, ως νέος δημιουργός και καλλιτέχνης, την άποψή του για την τελετή έναρξης και λήξης. Μας έκανε μία πρόταση, η οποία μας άφησε ενθουσιασμένους. Η πρόταση αυτή αναπτύχθηκε και στο προεδρείο της ΔΟΕ, όπου υπήρξε ομόθυμη και ενθουσιώδης ανταπόκριση και, βεβαίως, έγινε και στον πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υπουργό, οι οποίοι όλοι συμφώνησαν, ότι επρόκειτο περί καταπληκτικής πρότασης. Για το λόγο αυτό, πειστήκαμε και αναθέσαμε στον κ. Παπαϊωάννου να συνεχίσει να συντονίζει το σχέδιο της ολοκλήρωσης των τελετών έναρξης και λήξης».

Σύμφωνα με τον Μ. Σίμιτσεκ, η αμοιβή του καλλιτέχνη και της ομάδας του θα φτάσει το 1,3 εκατ. ευρώ (443 εκατ. δραχμές). Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα φτάσει τα 49,1 εκατ. ευρώ.

Οταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο η Οργανωτική Επιτροπή δεν προκήρυξε διαγωνισμό για να επιλέξει την καλύτερη πρόταση, ο Μ. Σίμιτσεκ αρκέστηκε να απαντήσει ότι η κοινοτική και η ελληνική νομοθεσία επιτρέπουν να ακολουθούνται τέτοιου είδους διαδικασίες και ότι «έχουμε την ευθύνη της απόφασής μας».

Από την πλευρά του, ο Δ. Παπαϊωάννου ευχαρίστησε την «Αθήνα 2004» για την τιμή που του έκανε και διευκρίνισε ότι εκείνος θα αναλάβει την παραγωγή του δημιουργικού τμήματος των τελετών έναρξης και λήξης. Ο Μ. Σίμιτσεκ συμπλήρωσε ότι θα ακολουθήσουν δύο διαγωνισμοί, που αφορούν τις τελετές, ένας για την εταιρία που θα αναλάβει την παραγωγή των τελετών και ο δεύτερος για τη διαχείριση των οικονομικών των τελετών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ