Παρασκευή 24 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μόνο με ΚΚΕ πιο δυνατό θα πάρει ανάσες ο λαός μας

Με ψήφο στο ΚΚΕ ο λαός να δώσει ένα ισχυρό χαστούκι στην πολιτική που ξεζουμίζει τη ζωή του εδώ και 43 χρόνια. Να δείξει κόκκινη κάρτα στα κόμματα που την υπηρετούν. Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία μπροστά στο Β΄ ΚΑΠΗ στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης, η Λιάνα Κανέλλη βουλευτής του ΚΚΕ και ο Ανέστης Τσουκαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

«Δώσε ήχο, πρέπει να ακούγομαι μέχρι την άλλη άκρη της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να βγούνε κι απ' τα παράθυρα αυτοί που φοβούνται να βγουν να μας ακούσουνε. Πρέπει να βγουν αυτοί που κυνηγάνε το σφυροδρέπανο όπως τους κυνηγάνε οι εφιάλτες της πατρίδας στον ύπνο τους, οι χριστέμποροι, οι πατριδέμποροι, οι ψεύτες», είπε στην αρχή της ομιλίας της γλαφυρά η Λ. Κανέλλη.

Και πρόσθεσε πως «η πραγματικότητα είναι η ζωή η πραγματική και όχι η Ζωή σε πιξελάκια διαφήμισης στη Βουλή, στην τηλεόραση, να προεδρεύει έχοντας πάρει την ψήφο όλων πλην ΚΚΕ, και να ζητάει να βγει ο Κασιδιάρης από τον Κορυδαλλό να πάει να ψηφίσει στη Βουλή τα ακατανόμαστα που ήθελε να ψηφίσει. Η ζωή η πραγματική δεν πάει με τον Κασιδιάρη. Οποιος πάει με τα φασισταριά, πάει με μαθηματική ακρίβεια στο μαύρο του θανάτου.

Δεν μπορεί να είναι κάποιος με τη Νέα Αριστερά που πήρε μέρος στις κωλοτούμπες, που πήρε μέρος σε μια κυβέρνηση που ήταν μαζί με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ και μας έλεγαν μέσα στη Βουλή να περπατάμε στα τέσσερα. Δεν μπορεί να μας λένε ψέματα αυτοί που πουλάνε χειρόγραφα του Χριστού γραμμένα στα Ελληνικά και να έρχονται να μου πουλάνε πολιτική κεραλοιφή πατριωτισμού για τις πληγές που ανοίξανε κατάπτυστες συμφωνίες σαν αυτή των Πρεσπών».

Ο Ανέστης Τσουκαράκης, ανέδειξε ότι «αυτή η διακρατική καπιταλιστική συμμαχία, η ΕΕ, ξεφτίζει, καταρρέει. Θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να κρατηθεί. Με νύχια και με δόντια. Η οικονομία της μετατρέπεται σε πολεμική οικονομία. Οι ανταγωνισμοί οξύνονται. Η πίτα μεγαλώνει. Το κέρδος είναι αμύθητο και οι λύκοι μαζεύτηκαν πολλοί. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ από τη μία Ρωσία με Κίνα από την άλλη. Δύο αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα που χρησιμοποιούν ως σάκους του μποξ τους λαούς. Η τροφοδότηση του εθνικισμού και ο διαμελισμός κρατών δεν τους είναι δύσκολη υπόθεση. Σπέρνουν το ζιζάνιο του εθνικισμού, φυτεύουν πολέμους και μετά ως "σωτήρες" εμφανίζονται για την ειρήνη. Αυτό κάνουν».

Αναφερόμενος στους πολέμους στην Ουκρανία και στη Γάζα, είπε ότι «δεν είναι μακριά. Δίπλα μας είναι. Η ΕΕ "της ειρήνης και της αλληλεγγύης", συμμετέχει και στους δύο. Η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη στήριξη όλων των άλλων κομμάτων, συμμετέχει ενεργά και στους δύο πολέμους».

Και «όμορφα και τσεκουράτα», είπε πως «μετά τις 10 Ιούνη παραμένει η βάρβαρη αντιλαϊκή και εγκληματική πολιτική της ΕΕ που θα κληθούν όλα τα κόμματα μαζί να την εφαρμόσουν γιατί πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Μην τους δώσουμε την ευκαιρία να συνεχίσουν να μας μαυρίζουν τη ζωή. Το άλλοθι για σταθερή πορεία, απομυζώντας τη ζωή μας.

Μόνο με το ΚΚΕ θα πάρει ανάσες ο λαός μας. Θα είναι εδώ και μετά τις 10 Ιούνη, οργανωτής του αγώνα, μπροστάρης στο κίνημα, γιατί φίλες και φίλοι, χρειάζεται αγώνας για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Και θα ανατραπεί, γιατί οι λαοί οργανώνονται, αντιδρούν, ξεσηκώνονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ